Convocat el IV Concurs de Cartells per anunciar el 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici Costa Brava

Cristina Ruiz, guanyadora del cartell de 2014, amb Josep Marigó, Miquel Lupiáñez y Susana Ramajo / Foto: JFG

Cristina Ruiz, guanyadora del cartell de 2014, amb Josep Marigó, Miquel Lupiáñez y Susana Ramajo / Foto: JFG

Aquest és el quart any consecutiu en què l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i la Comissió Tècnica del Concurs de Focs han convocat un certamen per triar el cartell que ha de servir per anunciar el festival d’espectacles pirotècnics.

Enguany, a més a més, l’esdeveniment internacional compleix una data prou assenyalada, ja que arriba a la seva 45a edició d’ençà que es va posar en marxa per primer cop, a principis dels anys 70.

Des de llavors, el Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava ha esdevingut en un prestigiós reclam amb entitat pròpia que atrau centenars de milers de visitants a Blanes quan té lloc, coincidint amb la Festa Major de Santa Anna. Aquest 2015 l’esdeveniment pirotècnic està previst que se celebri del 23 al 26 de juliol, és a dir: de dijous a diumenge, igual que es va fer en l’anterior edició del 2014.

El ressò internacional assolit pel certamen l’han fet esdevenir en una de les principals eines de projecció i promoció turística de Blanes. Al coincidir amb la Festa Major, dóna un valor afegit als visitants, que ja compten habitualment amb activitats lúdiques i culturals al municipi. Atesa la importància que tenen tots dos esdeveniments, l’Ajuntament de Blanes està interessat en què la imatge promocional estigui en consonància amb la seva repercussió, per això es va endegar la iniciativa de convocar el certamen.

Els participants al IV Concurs de Cartells del Concurs Internacional de Focs tenen plena llibertat per escollir la temàtica del treball que presentin, tot i que sempre haurà de ser representatiu i relacionat amb els focs d’artifici, així com tenir una clara finalitat divulgadora de l’esdeveniment. El termini per presentar originals es tancarà el proper dimecres 6 de maig i, tal i com es recull a les bases del concurs, tots els treballs han d’incloure la següent llegenda: 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Festa Major de Blanes 2015.

L’autor o autora del treball guanyador rebrà com a premi 750 € en metàl·lic, la mateixa quantitat que s’ha atorgat en les tres primeres edicions del certamen. La proclamació del veredicte i lliurament tindrà lloc el divendres 15 de maig a les set de la tarda a Casa Saladrigas i, a diferència de les tres anteriors edicions, l’exposició tant del cartell guanyador com els de tots els que hagin concorregut s’allotjarà a la Sala Municipal García-Tornel del 22 de juliol al 2 d’agost.

Com és habitual, el jurat qualificador estarà integrat per dues persones vinculades a les arts gràfiques i/o plàstiques, així com per sengles representants de les àrees de Cultura i Festes i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes. Encapçalarà el jurat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, o bé el regidor o regidora amb qui es delegui aquesta tasca.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

L’any passat, quan la convocatòria es va fer per tercera vegada, es van presentar un total de 15 treballs, i el cartell guanyador va ser el dissenyat per Clara Ruiz Ribas, de 35 anys i resident a Terrassa. La procedència més nombrosa dels treballs que van concórrer va ser de Blanes, amb un total de 5 autors, mentre que els 10 restants eren de Lloret, Girona, Terrassa, Ripollet, Bescanó, Sant Feliu de Guíxols, Torelló, Sant Julià de Vilatorta i Manlleu.

El cartell guanyador del 2014 duia per nom Llum, i representava un esclat de focs multicolor que es reflectia en l’aigua de la mar, tot sobre un fons blau. Per la seva banda, les frases que titulaven el cartell estaven pintades cadascuna d’elles d’un color diferent en referència a la rica gama cromàtica que tenen els focs d’artifici.

Termini de presentació dels treballs

Els autors que vulguin concórrer al IV Concurs de Cartells del Concurs Internacional de Focs d’Artifici tindran temps per presentar els treballs fins al dimecres 6 de maig de 2015, i ho han de fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes, situada a la planta baixa de l’edifici consistorial. L’horari és de dilluns a divendres de 8 a 15 h, i els dissabtes de 9’30 a 13’30 h.

Per facilitar la presentació de propostes, també es pot demanar hora de manera anticipada a la web de l’Ajuntament de Blanes, a l’apartat de cita prèvia al qual s’accedeix a través del següent enllaç: http://blanes.cat/docweb/reserva.previa