La sala García-Tornel de Blanes acull l’exposició ‘Colors i Pinzellades d’en Gallent’

Gallent

Fèlix Gallent

Des d’aquest passat divendres i fins al tres de maig la sala municipal García-Tornel de Blanes allotja una exposició signada pel polifacètic artista Fèlix Gallent. Organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes i presentada amb el títol Colors i Pinzellades d’en Gallent, es tracta d’un recull de les seves creacions on destaquen majoritàriament els paisatges reals que demostren el seu domini de l’aquarel·la.

També inclou pintura a l’oli, que li permet expressar una visió personal, gairebé onírica, de la realitat. A través de la mostra, el visitant podrà viatjar a diversos indrets reals i irreals, a través de diverses tècniques, a Besalú, Girona, Mieres, Rupit, Barcelona, Peratallada i Blanes.

Fèlix Gallent i Rodrigo domina diverses disciplines artístiques, ja que al llarg de la seva vida ha cultivat la il·lustració, el grafisme, el dibuix i la pintura. El seu pare, dibuixant i pintor, li va transmetre la inquietud per l’art, tot i que el seu pare artístic va ser el pintor i dibuixant Josep Marfà, que el va iniciar en el coneixement del dibuix artístic, així com en la tècnica de l’aerografia. D’aquesta manera, a través d’una relació continuada, el va avesar en la visió pictòrica de l’entorn.

Inauguració de l'exposició

Inauguració de l’exposició

La seva obra es va iniciar al 1964, fa més de 50 anys, amb l’aquarel·la 001-Sant Genís, ja que des de bon començament es va acostumar a numerar totes les seves produccions, havent arribat actualment als 234 quadres. Com a tot bon artista, li és difícil triar de quins d’ells se sent més orgullós: «Això és com tenir fills. A tots els estimem igual. Uns són més guapos, d’altres no tant. Uns estan pintats amb blaus, altres en vermells, uns amb les pinzellades cap aquí, les altres cap allà, però tots fets amb la mateixa emoció de l’estomac, amb la potència deel cor i amb la saviesa que et dóna el temps».

L’exposició d’aquest 2015, igual que anteriorment ja va fer a Blanes l’any 2012, permet redescobrir un artista de traces definides, però que també deixa entreveure a les seves creacions tot un món no exempt d’imaginació. L’horari per visitar l’exposició és de dilluns a diumenge, des de les 11 del matí fins a les 2 del migdia, i des de les 5 de la tarda fins a les 8 del vespre.

Fotografia de grup

Fotografia de grup

Pintor de vocació, cantant i locutor d’afició

La inquietud i l’afició de Fèlix Gallent per altres arts alienes al món de la pintura l’han dut al llarg de la seva vida a vincular-se amb un gran nombre d’entitats. A Blanes és membre de l’Agrupació Artística Aragonesa; del Casal Benet Ribas i de la Coral Jubilate. També va formar part de la Coral Marinada del Club de Jubilats Sant Jordi fins a la seva desaparició.

Actualment també és un dels cantants que forma part del nou grup Es Portell, sorgit del Taller d’Havaneres i Cançons de Taverna, una de les activitats que es fa al Casal La Cooperativa. Paral·lelament, també ha estat i continua sent assidu col·laborador en diversos programes de Ràdio Blanes, com per exemple La Taverna, Paraules i Teatre Radiofònic.

Fotografies: Ajuntament de Blanes