L’alcaldessa de Palacagüina i la presidenta de Fundarpal visiten l’Ajuntament de Blanes

Josep Marigó, alcalde de Blanes, Filomena Cardoza, presidenta de Fundarpal i Luz Amparo Garcia, alcaldessa de Palacagüina

L’alcaldessa de Palacagüina (Nicaragua), Luz Amaparo Garcia, i la presidenta de l’ONG Fundarpal, Filomena Cardona, han visitat avui l’Ajuntament de Blanes per agrair la col·laboració rebuda per la institució local, mitjançant l’entitat SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina) en el projecte de Seguiment de l’Escola Campesina Manel Bofill.

 

 

Aquest projecte pretén reduir de manera directa una de les principals causes estructurals de la pobresa: l’analfabetisme, i pretén millorar les condicions materials i tècniques dels pagesos des del conreu de terres fins la millora de la ramaderia. L’Ajuntament de Blanes ha fet diferents aportacions des de l’inici del projecte l’any 2005 per un import global d’uns 50.000 euros.

L’atorgament d’ajuts als projectes de solidaritat i cooperació s’atorguen a diferents entitats d’acord amb un estudi i una valoració de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, constituïda per les ONGs blanenques que consensuen els projectes que reben l’ajuda de l’Ajuntament de Blanes.

 

A més d’aquest projecte a Palacagüina, els últims projectes als quals es va aprovar fer l’aportació municipal de 0,7% són la construcció d’una aula per Kinder (Santa Bàrbara, Hondures), sistema de reg i pou a Jirong (Gàmbia), desenvolupament de la cooperativa popular agrícola i ramadera (kuwonku, Gàmbia), alfabetització per a Sant Pau de Dapaong (Togo), Fons Català de Cooperació i Quota Agenda del Fons Català, col·laboració amb l’Agenda Llatinoamericana, optimització dels recursos hídrics  (Anantanpur, Índia) i prevenció de la Violència Juvenil a través de l’art a Quexaltepeque.

Notícia relacionada:  “Arbúcies i Palacagüina reforcen els vincles solidaris després de 25 anys d’agermanament”, a www.arbucies.cat

Edició: José Fernández – Foto: Ajuntament de Blanes