Reeixida Jornada de Recuperació dels Búnquers de la Guerra Civil a Blanes

Ahir es va realitzar en sessions de matí i tarda, entre les 10 i les 20 hores, la Segona Jornada de Recuperació dels Búnquers de la Guerra Civil, que es van construir a Blanes per fer front a un hipotètic atac per mar del bàndol franquista.

Túnel d'accès a un dels búnquers / JFG

Túnel d’accès a un dels búnquers / JFG

Els tres búnquers compten amb uns estrets túnels. Dos estan situats en el descampat contigu als terrenys que va ocupar el càmping La Sardana, a la zona coneguda també com Racó Blau. La jornada és una iniciativa de les organitzacions polítiques juvenils Joves Esquerra Verda (JEV) i Alternativa Jove (AJ) de Blanes.

Treballs de neteja del túnel que connecta dos búnquers / JFG

Treballs de neteja del túnel que connecta dos búnquers / JFG

La crida que van realitzar perquè se sumessin persones per treballar en la recuperació dels búnquers va comptar amb aproximadament uns 80 voluntaris, la gran majoria joves. El treball que van efectuar va consistir a extreure la terra i brutícia acumulada en els túnels, així com iniciar la recuperació del tercer búnquer, situat en la paret del tram de l’Avinguda Europa, a prop del CAP de La Plantera.

Treb

El túnel té poca alçada i és estret / JFG

A primeres hores de la tarda, aprofitant el descans per realitzar l’esmorzar, Míguel Míguel va recordar als presents la peripècia vital de Sebastià Piera i Llobera, militant històric del PSUC que va morir el 8 de març de 2014 als 97 anys, a Ajaccio (Còrsega).

Neteja d'un búnquer / JFG

Neteja d’un búnquer / JFG

Les eines i grups electrògens utilitzats en els treballs de recuperació van ser cedides per l’Ajuntament de Palafolls i un constructor local ja que l’Ajuntament de Blanes es va oposar a la cessió del material que habitualment utilitzen les brigades municipals.

Dos joves treballen treuen terra del interior d'un búnquer / JFG

Dos joves treuen terra de l’interior d’un búnquer / JFG

Neteja del segon búnquer / JFG

Neteja del segon búnquer / JFG

Es va recordar la trajectòriva vital de l'històric militant comunista Sebastià Piera / Facebook de Víctor Catalan

Es va recordar la trajectòria vital de l’històric militant comunista Sebastià Piera / Facebook de Víctor Catalan