Un grup de persones celebren a Blanes Dia Mundial de l’Activitat Física

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Avui s’ha celebrat a Blanes el  Dia Mundial de l’Activitat Física, que té l’objectiu de fomentar que tothom faci exercici, seguint les recomanacions de l’OMS, l’Organització Mundial de la Salut

La proposta ha consistit en fer una activitat combinada a primera hora del matí. La primera part s’ha emplaçat a la platja de Sa Palomera, on durant una mitja hora un grup de persones han fet una sessió d’exercici físic per millorar el rendiment muscular en base a una sèrie d’estiraments.

Després d’aquesta sessió, s’ha iniciat la segona part de l’activitat doncs s’ha realitzat una passejada de més de 4 kilòmetres –anada i tornada inclosa- fins a Cala Sant Francesc. Un cop allí, s’ha fet un esmorzar i després s’ha emprès el camí de tornada de nou al centre de la vila.

Els participants –majoritàriament adults i gent gran- han pogut practicar una sessió esportiva acompanyats per un monitor, a l’hora que es gaudia dels atractius paisatges naturals que hi ha arran de la costa de Blanes.

L’activitat física saludable s’estima a partir de la suma de les persones que fan una activitat física moderada i les que en fan una d’alta. L’any passat a Catalunya, segons dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya, el percentatge de població de 15 a 69 anys que ha practicat una activitat física saludable és del 67’8%. El tant per cent més elevat és en els homes, amb un 70’5%, mentre que en les dones el percentatge és del 65’1%. Les dones practiquen més activitat física moderada, mentre que els homes, sobretot els joves, fan activitat física d’alta intensitat.

Practicar alguna activitat física de manera regular és una eina efectiva de millorar la salut i la qualitat de vida relacionada amb la salut. Alhora, també suposa un factor protector per a diferents trastorns crònics: la hipertensió, la diabetis o els dolors musculars són alguns d’ells. Igualment, protegeix contra patologies com ara malalties de l’aparell circulatori i càncer principalment, i es considera que fer exercici també millora la salut mental de la persona.