Blanes i Girona distingeixen els èxits dels joves esportistes blanencs Michael Parra i Josep Bassols

Josep Bassols i Michael Parra / Ajuntament de Blanes

Josep Bassols i Michael Parra / Ajuntament de Blanes

Aquesta tarda ha tingut lloc a l’Ajuntament de Blanes un acte de reconeixement a dos esportistes d’elit del municipi selvatà. Les distincions s’han fet en el marc del programa de la Diputació de Girona d’ajuts a esportistes individuals gironins que participen en competicions d’alt nivell, un suport econòmic que es concedeix de manera coordinada amb els ajuntaments.

A Blanes s’ha lliurat aquests reconeixements a dos joves esportistes d’elit: el pilot de motos Michael Parra i el genet de doma clàssica Josep Bassols. Cadascun d’ells ha rebut de la Diputació de Girona una subvenció per fomentar la pràctica esportiva. En el cas de Michael Parra l’import és de 1.062 euros, i de 863 euros per Josep Bassols.

Per fer efectiu aquest suport, l’Ajuntament de Blanes –a través de l’Àrea d’Esports, Salut i Qualitat de Vida- s’ha encarregat de formalitzar tots els tràmits necessaris, actuant de mitjancer perquè tots dos poguessin aconseguir la quantitat econòmica per participar en competicions. La Diputació de Girona és qui finalment, vista la documentació presentada, ha donat el vist-i-plau per a la concessió dels ajuts.

Miguel Michael Parra Martínez, pilot de motocicletes

El pilot de motos va néixer a Blanes l’any 2002, i quan tan sols comptava amb 4 anys d’edat ja participava en curses de minimotos. Ben aviat va deixar molt clar que, com es diu popularment apuntava maneres, perquè als 6 anys es va classificar a la quarta plaça del Campionat de Minimotos i un any més tard va pujar a podi en diverses ocasions. La seva primera victòria destacada la va assolir al 2010, reblada al 2011 quan es va classificar a la primera plaça del Campionat de Promovelocitat 50 cc Promo-RACC. Aquella va ser la primera ocasió en què un nen de 8 anys va guanyar aquesta prova.

Al 2012 es va classificar 3er a la challenge 80 cc del Campionat del Mediterrani de velocitat, 2on al Circuit de Catalunya i 3er al de Parcmotor. L’any 2013 va ser el primer classificat de la challenge 80 cc del Campionat del Mediterrani de Velocitat, i també va assolir la primera plaça del Campionat de Catalunya del Campionat territorial de la challenge 80, així com el 3er lloc a la Copa d’Espanya de tres velocitats. Fins ara ha guanyat 3 campionats de Catalunya, 3 de Mediterranis i un de català de Super Motart.

Enguany córre el Campionat d’Espanya de Premoto 3 –en la cilindrada de 250- amb l’equip School Team Estrella Galícia 0,0 d’Emili Alzamora, una competició que ha començat a disputar-se tot just fa uns dies a Albacete, on va arribar a remuntar fins a 11 posicions un cop iniciada la cursa. Actualment estudia 1er d’ESO a l’Institut Sa Palomera i compagina els estudis amb els entrenaments i les curses.

Josep Bassols Sepúlveda, genet de doma clàssica

Nascut a Blanes l’any 1993, Josep Bassols compta al llarg dels darrers anys amb una gran quantitat de premis aconseguits en competicions estatals en les categories de juvenil, cadets i joves genets. L’any 2009 va guanyar la medalla de bronze per equips al Campionat d’Espanya i la medalla d’or individual al Campionat de Catalunya en la categoria de cadets.

Tres anys més tard, al 2012, es va penjar dues medalles de bronze al Campionat d’Espanya: una per equips i l’altra en individual, totes dues en la categoria de joves genets. Durant el mateix any va ser sotscampió i medalla de plata individual al Campionat de Catalunya de la mateixa categoria, i al 2013 va representar l’equip espanyol en la Copa de les Nacions CDI de Hicksetad, a la Gran Bretanya.

Aquell mateix any va ser el campió i medalla d’or individual al Campionat de Catalunya; així com campió i medalla d’or per equips en la mateixa competició. Per la seva banda, al Campionat d’Espanya va ser sotscampió i medalla de plata, així com sotscampió individual de la Copa del Rei, novament en la categoria de joves genets.

L’any passat es va classificar a la primera plaça del Concurs Internacional CDI Arena Dressage de Segovia durant tres dies consecutius; va ser sotscampió del Màsters de Doma Clàssica de la categoria de joves genets; i va representar l’equip espanyol al Campionat d’Europa de Doma Clàssica disputat a Arezzo (Itàlia). Va ser sotscampió i medalla de plata per equips al Campionat d’Espanya, competició on també va assolir la medalla de bronze individual, mentre que al Campionat de Catalunya va ser medalla de plata en individual, i medalla d’or per equips.

Josep Bassols compagina els èxits aconseguits amb el seu cavall Dustin –actualment convalescent d’una lesió muscular- amb els seus estudis de veterinària, que cursa a la Universitat Autònoma de Barcelona.