Blanes guanya una nova plaça a primera línia de mar

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

El projecte per crear un nou espai urbà al costat de l’antic pavelló d’esports ha entrat aquesta setmana en la recta final. Ho ha fet amb els treballs de pavimentació amb asfaltat vermell que han començat avui i que s’espera tenir enllestit abans de divendres.

Les actuacions que s’han de fer aquests dies incideixen principalment en dos àmbits: la zona de passeig de pas per a vianants entre les fileres d’arbres que hi ha davant de l’antic pavelló, i a l’espai que hi ha a la vorera oposada, just davant de la Plaça dels Països Catalans, entre el Passeig Catalunya i el Carrer Maresme. Un cop estiguin enllestits aquests treballs, tan sols faltarà per fer el sanejament i pintat de les façanes de l’antic pavelló, així com la col·locació del mobiliari urbà. També mancaran altres detalls finals perquè tot l’espai acabi de tenir l’aspecte que se li vol donar.

Per això, la previsió amb què es treballa des de l’Ajuntament de Blanes és que les obres finalitzin a finals d’aquest mes de març, d’acord amb el plàning previst inicialment per enllestir el projecte global.

Un nou espai urbà d’ús polivalent arran de mar

La zona en què s’està treballant està situada a primera línia de mar, en la confluència entre l’accés a la zona turística i el centre de la vila.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Durant els darrers anys, la zona s’havia mantingut sense cap tractament ni urbanització i estava tancada amb una paret d’obra ja que es va utilitzar con a dipòsit de vehicles de la polícia local. L’espai que es guanya per a us públic són aproximadament 2.300 m2.

El projecte es va adjudicar per 352.783 euros i consiteix en ordenar i revaloritzar tot aquest entorn que gira al voltant de la Plaça dels Països Catalans. També millora notablement el seu aspecte extern, especialment pel que fa a la nova plaça pública que s’ha creat adjacent al pavelló, que presentava una imatge fins ara molt poc atractiva.

L’espai interior compta amb una primera franja enjardinada arran del límit amb el Passeig de S’Abanell fins la rotonda, i la zona de pas és a l’interior de la zona recuperada. Estarà condicionada amb arbrat –que ja s’ha plantat- i mobiliari urbà. Amb aquesta reordenació, els pas dels vianants i connexions amb l’entorn deixaran de tenir l’agressivitat que tenia fins ara –amb una vorera que era molt estreta.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

L’espai obert i dinàmic que es guanyarà amb la nova plaça permetrà desenvolupar-hi activitats polivalents com ara concerts i balls populars, entre d’altres. D’altra banda, a l’espai paral·lel a l’antic pavelló per la banda del Passeig de Catalunya s’hi ha instal·lat un nou enllumenat al llarg de tot el vial i s’han plantat dues fileres d’arbrat a banda i banda. Fins ara la única il·luminació amb què comptava aquesta zona provenia del vial per on circulen els vehicles.

Modificacions puntuals de circulació en motiu de les obres

Per poder facilitar els treballs que s’estan fent aquesta setmana sense que la circulació per aquesta zona quedi molt afectada, la Policia Local de Blanes ha posat en marxa diverses mesures. Una d’elles ha estat tallar l’accés de vehicles des de la rotonda de la Plaça Països Catalans en direcció al barri de La Plantera pel Passeig Catalunya. Com alternativa, els conductors podran accedir-hi seguint la ruta pel Passeig de S’Abanell i pels carrers Josep Tarradellas, Antoni Gaudí i Lluís Companys.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Per la seva banda, els veïns que vulguin accedir amb els seus vehicles al carrer Racó d’en Portas, han d’arribar des de la Plantera, seguint pel Passeig de Catalunya en direcció centre i, excepcionalment, durant aquests dies podran girar a l’esquerra, en direcció al seu barri. Una altra mesura que s’haurà d’aplicar circumstancialment serà el tall de trànsit del Passeig Catalunya en direcció centre durant unes hores, a partir de les 15’15 h del dimecres dia 11.