ICV-EUiA-Pirates Blanes es compromet a fer gratuïtes 1000 places de les zones blaves la propera legislatura

mobilitatEn l’acte públic celebrat ahir a la Biblioteca Comarcal, la coalició d’esquerres va explicar als assistents la situació dels dos problemes més greus que pateix la vila en matèria de mobilitat: el transport públic i les zones blaves.

L’eliminació i privatització de línies de bus que ha dut a terme el PSC, en opinió de la coalició, ha causat greus inconvenients a la ciutadania, especialment a barris com Ca L’Aguidó. En paraules del candidat Joan Salmerón: «Ara volen, amb intencions electoralistes, acontentar un barri de tradicional vota al PSC. Però ho fan desmuntant una de les actuals línies i perjudicant el conjunt de la població, ja que el temps d’espera entre busos passa de 20 minuts a 40. Això farà que menys gent faci servir el bus, entrant en un cercle viciós que pot acabar amb el transport públic de Blanes».  La coalició pretén recuperar íntegrament les retallades del transport urbà del PSC i incloure-ho en la nova plica del transport urbà al gener de 2016.

Pel que fa a les zones blaves, el regidor Víctor Catalán va recordar que «si comparem amb xifres de zones blaves anteriors, és evident que el contracte amb SABA ha sigut un pèssim negoci. La urgència per ingressar diners i quadrar comptes el 2012 va portar l’equip de govern a malvendre».  El nº 3 de la candidatura va insistir en «el greu problema que això suposa pel comerç i l’hostaleria. La gent marxa a altres poblacions perquè al centre de Blanes és impossible aparcar sense haver de pagar».

Salmerón va deixar clar que «si algú us promet que recuperarà totes les zones blaves, és mentida. És econòmicament inviable. El que sí que es pot fer és renegociar les condicions i no renovar cap concessió, com ara les gairebé 1.000 places de l’esplanada de l’antic pavelló que acaba el 2017. Tenim el compromís ferm de fer gratuïtes aquestes places i estudiar el cost d’un rescat parcial de la resta».

En el debat posterior, els veïns i veïnes de Blanes assistents van expressar el seu malestar per la situació que es viu a la ciutat en l’àmbit de la mobilitat.