Aula Blanes analitza les millors estratègies educatives a Europa

Lidia Puigvert

questa serà la darrera conferència del primer cicle Aula Blanes, que tindrà lloc avui a les 20.00 a la sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes. Lídia Puigvert i Mallart, professora de la Universitat de Barcelona i investigadora de CREA – Centre Especial de Recerca en Teories i Pràctiques superadores de desigualtats – presentarà els principals resultats del projecte de recerca de més rang científic i amb majors recursos dedicats a l’estudi de l’educació escolar en el Programa Marc de la Unió Europea : INCLUD-ED.

 

INCLUD-ED analitza i identifica actuacions educatives d’èxit que contribueixen a superar les desigualtats i promouen cohesió social, a la vegada que també identifica les actuacions educatives que porten a més fracàs escolar i generen exclusió social, particularment dels col·lectius més vulnerables i marginats. INCLUD-ED aporta evidències científiques per tal de millorar els resultats educatius i superar conflictes de convivència en els centres educatius.

Europa necessita identificar les actuacions d’èxit que puguin recollir els i les polítiques, educadors i educadores, mestres, professorat, estudiantat i famílies, i contribuir a generar noves polítiques per assolir els objectius de Lisboa.