ICV-EUiA de Blanes denuncia els canvis que l’equip de govern vol aplicar al transport urbà

Arxiu

Arxiu

La coalició d’ICV-EUiA a Blanes va denunciar ahir al ple de l’Ajuntament que els canvis que l’equip de govern pretén aplicar al transport urbà son una mesura electoralista, que arriba a menys de tres mesos de les eleccions municipals, i que provocarà greus problemes als barris de Blanes.

L’any 2012, l’Ajuntament de Blanes va aplicar diverses retallades al transport públic, amb supressions i privatitzacions de línies. La supressió de la L2, en concret, va suposar un greu problema als usuaris del barri de Ca La Guidó.

La setmana passada l’alcalde Josep Marigó va convocar una reunió informativa al barri de Ca La Guidó, per comunicar que es recuperaria la L2. Però un dels aspectes que no s’ha informat a la ciutadania és que aquesta ‘recuperació’ no es farà posant dos busos com abans del 2012, sinó traient un dels dos de la L9. Això suposarà que tota la vila vegi doblats els temps d’espera a les parades, que passarà de 20 minuts a 40.

La coalició es va reunir amb el Comitè d’Empresa del transport urbà de Blanes, que coincideix en assenyalar que aquests canvis seran perjudicials per tota la ciutadania. Tanmateix, la representació sindical dels conductors de bus va expressar el seu neguit per la situació que es pot generar els dilluns matí, dia de mercat a Blanes, on a les parades de Plaça Espanya i Mercat Municipal ja tenen problemes de falta de capacitat, que s’agreujaran si es dobla el tems d’espera.

cartell_mobilitatEn opinió de ICV-EUiA Blanes, «no es pot desvestir un sant per vestir-ne un altre. Recuperar la línia 2 sí, però no a costa de desmuntar el transport urbà a la resta de la ciutat. Exigim com a mínim el retorn de la L2 amb un autobús propi i que aquesta entri també al barri de Mas Florit, deixant com està la L9. S’han carregat el transport públic en aquests quatre anys, i ara volen rematar-ho».

El grup municipal va sol·licitar ahir una convocatòria urgent de la Comissió de Transports per treballar els canvis, analitzar els problemes i informar a les AA.VV.

Per aquest motiu, ICV-EUiA ha organitzat un acte públic informatiu sobre els canvis al transport urbà pel dimarts dia 3 de març a les 19 hores a la Biblioteca Comarcal de Blanes, on també es treballarà i debatrà la situació de les zones blaves i les diferents mesures a proposar.