Configurats els quarts de final de la Copa del Rei d’Hoquei Patins, amb seu a la Ciutat Esportiva Blanes

Imatge del sorteig / Ajuntament de Blanes

Imatge del sorteig / Ajuntament de Blanes

Aquest matí ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes el sorteig dels quarts de final de la Copa del Rei d’Hoquei sobre Patins.

El sorteig ha emparellat de cara al dijous 26 de febrer els equips del Club Patí Vic-Moritz Vendrell, així com l’HC Liceo-Hockey Global Patín Cerceda, mentre que el divendres 27 de febrer es jugaran els partits del Reus Esportiu-CP Voltregà i el FC Barcelona-Enrile PAS Alcoi.

D’aquesta manera han quedat establerts els quatre primers partits de la competició que el president de la Real Federació Espanyola de Patinatge (RFEP), Carmelo Paniagua, ha definit com “el millor campionat del món”. Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha agraït a la federació que hagin triat Blanes per organitzar aquesta competició, de manera que “durant aquests dies, la nostra vila serà la capital mundial de l’hoquei sobre patins, a la Ciutat Esportiva Blanes”, la instal·lació esportiva de primer ordre on tindrà lloc la Copa del Rei.

Esportistes i autoritats / Ajuntament de Blanes

Esportistes i autoritats / Ajuntament de Blanes

Precisament abans que comencés el sorteig per destriar els emparellaments dels equips participants, tant el president de la RFEP com l’alcalde de Blanes han signat el conveni de col·laboració per a la organització de la competició. L’acte també ha comptat amb la participació del president del Comitè Nacional d’Hoquei sobre Patins, Lluís Ferrer, així com del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos.

Els partits de quarts de final es disputaran, com dèiem, el dijous 26 de febrer i el divendres 27 de febrer, mentre que les semifinals tindran lloc el dissabte dia 28, i la final que decidirà el guanyador el diumenge 1 de març. Els horaris en què està previst que es juguin tots aquests partits estan per definir encara, ja que dependrà de la producció televisiva.

Aquesta serà la quarta ocasió en què Blanes allotjarà aquesta competició i la segona en què la seu serà la Ciutat Esportiva Blanes. Les anteriors edicions de la Copa del Rei que han tingut lloc en aquest municipi van ser els anys 1998 i 2000 –que es van disputar a l’antic pavelló municipal d’esports d’Els Pins- i al 2011, quan la seu va ser la Ciutat Esportiva Blanes que tornarà a allotjar-la enguany.

Els millors equips d’hoquei patins a Blanes

Un cop finalitzat el sorteig, els representants dels principals equips participants han fet una valoració dels enfrontaments esportius que tindran lloc d’aquí a tres setmanes a la Copa del Rei. D’aquesta manera, David Aguilar, de l’Enrile PAS Alcoi, ha admès la condició de favorit de què gaudeix el FC Barcelona, i ha assegurat que “és un emparellament complicat, per això intentarem lluitar per passar a la següent volta”. Per la seva banda, Marc Torra ha destacat que l’Alcoi “està fent un bon hoquei” i, ha coincidit amb el seu rival al definir l’encreuament com a “complicat”.

Imatge del sorteig / Ajuntament de Blanes

Imatge del sorteig / Ajuntament de Blanes

Abans que es jugui el partit entre el Barça i l’Alcoi, el mateix divendres 27 de febrer ja s’hauran enfrontat el CP Voltregà i el Reus Esportiu, reedició dels quarts de la temporada passada: “Aquest any esperem competir els 50 minuts, perquè l’any passat només ho varem fer 25”, ha sentenciat el jugador Armengol, que s’ha mostrat molt ambiciós. Molina, porter del Reus Esportiu, té clar que l’objectiu a la Copa del Rei és viure l’espectacle: “Serà un partit molt bonic, esperem gadir-ne”.

Respecte els partits que es jugaran el dijous 26 de febrer, Guillem Fox, porter del Moritz Vendrell, ha recordat que no és impossible guanyar tres Copes del Rei seguides: “És un repte complicat, però cada any és un torneig diferent, no compta el què ha passat l’any anterior, per això no ho veig tan difícil”. Carles Grau, per la seva banda, ha assegurat que els roig-blancs tenen clar el seu objectiu: “Anem amb tota la il·lusió possible i intentarem guanyar la Copa del Rei”.