L’empresari blanenc Josep Maria Martín, guardonat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Josep Maria Martin / Ajuntament de Blanes

Josep Maria Martin / Ajuntament de Blanes

El passat mes de desembre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va celebrar la novena edició dels Premis G! de Turisme de les Comarques de Girona corresponent a l’any 2014. Un d’elles va ser el Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional, que es va concedir a Josep Maria Martín i Casals, gerent de Viatges Blanda.

Per qüestions de salut, l’empresari blanenc no va poder rebre el premi de mans del president de la Generalitat, Artur Mas. Per això, en el seu lloc, ho va fer el vicepresident de l’Associació Catalana d’Agències de Viatge Especialitzades, Jordi Martí.

Ara, un cop recuperat de l’afecció i reincorporat al capdavant de la seva agència, Josep Ma Martin i Casals ha agraït tant a l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) per proposar-lo com a candidat, com al Patronat de Turisme Costa Brava Girona per haver-lo trobat mereixedor d’aquesta distinció. D’altra banda, aquesta setmana també ha estat felicitat per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, qui li ha adreçat una carta on es congratula pel reconeixement amb què ha estat honrat l’empresari blanenc, i va extensiva l’enhorabona en nom de l’Ajuntament.

Josep Maria Martin amb l'equip de viatges Blanes / Ajuntament de Blanes

Josep Maria Martin amb l’equip de viatges Blanes / Ajuntament de Blanes

Més de 50 anys de dedicació al món turístic

Josep Maria Martín i Casals va posar en marxa l’Agència de Viatges Blanda el novembre de l’any 1968, tot i que anteriorment ja es dedicava a aquest sector. Des dels seus inicis, va demostrar ser pioner en el turisme receptiu de la província de Girona, més concretament a la zona situada entre les poblacions de Blanes, Lloret i Tossa. Als anys 60, amb una visió estratègica de futur, i quan des de l’estat espanyol començava a impulsar polítiques econòmiques i d’obertura a l’exterior, l’empresari blanenc va començar a portar grups d’americans a la Costa Brava.

I és que un dels trets diferencials de la seva agència de viatges receptiva respecte d’altres empreses anàlogues ha estat que, des del principi, va voler distingir la seva activitat especialitzant-se de manera pionera en el segment turístic musical. Va ser d’aquesta manera com va començar a portar grups musicals –especialment corals i grups vocals- tant d’arreu d’Europa com dels Estats Units.

Paral·lelament, sempre a la recerca de noves experiències innovadores i alternatives al tradicional paquet de sol i platja que durant tants anys va imposar-se en aquest sector, també va ser pioner en un altre tipus de destinació turística: l’esportiva. En aquest sentit, cal destacar la seva tasca de promoció i organització de tornejos adreçats especialment al públic infantil i juvenil, que impulsaven a l’hora el turisme familiar d’arreu del món a la Costa Brava. Totes dues activitats –la musical i l’esportiva- es promocionen activament a través dels portals www.musiccontact.net i www.sportcontact.org, respectivament.

Des de l’entitat que va promoure la seva candidatura també s’ha volgut destacar la seva dedicació altruista i voluntària a l’associacionisme del sector de les Agències de Viatges i del Turisme. Des que es va posar en marxa l’ACAVe l’any 1981, Josep Maria Martín hi ha format part, entrant des dels seus inicis com a membre actiu de la Junta Directiva a l’àrea receptiva. En aquest sentit, va ocupar el càrrec de vicepresident Receptiu del 1990 al 2001 i actualment és el tresorer de la Junta Directiva de l’ACAVe, a banda de ser vocal de l’àrea receptiva.