La Cavalcada de Reis porta la il·lusió a milers de nens i nenes

Quim Llorens

Quim Llorens

Una vegada més, seguint la tradició nadalenca, els carrers de Blanes han registrat al llarg de la tarda-vespre d’ahir dilluns una multitudinària presència de públic per assistir a la Cavalcada de Reis. Es tracta d’un esdeveniment que atrau un gran nombre d’infants del municipi, així com de les poblacions de la rodalia.

Ses Majestats els Reis d’Orient van arribar a les 17 hores en vaixell a la platgeta del costat del port, on els ha donat la benvinguda a Blanes l’alcalde acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament. Durant gairebé dues hores, els tres reis han estat rebent centenars de nens i nenes que els lliuraven les cartes en pròpia mà i a les 19 hores s’ha posat en marxa la cavalcada.

Quim Llorens

Quim Llorens

La rua ha fet un recorregut pels principals carrers del centre de la vila amb un seguici format per més de 300 persones. Els elements més destacats han estat set carrosses, d’entre les quals destacaven les tres que transportaven a ses majestats, que tenien la forma del vaixell que els ha conduït fins a Blanes. Tancant la comitiva hi havia la carrossa dels Nens Entremaliats, a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera, que han ofert un lluït i sorollós espectacle de foc.

També han desfilat la Banda Musical de Blanes, que obria la cavalcada, i la Banda del Col·legi Santa Maria, que precedia la carrossa del Rei Ros, al mig del recorregut. Val a dir que enguany s’ha tingut especial cura en millorar la sonorització de la cavalcada, de manera que les set carrosses duien incorporada música sincronitzada amb un repertori de cançons de Nadal. Un altre aspecte que s’ha millorat és la renovació del vestuari que llueixen els diferents components, amb l’arranjament i confecció de nous barrets, així com l’adaptació de nova indumentària.

Quim Llorens

Quim Llorens

La Cavalcada de Reis de Blanes ha comptat amb el mateix pressupost que l’any passat, 25.000 euros, per apamar tots els detalls. Un d’ells és la compra de 1.000 Kilos de caramels sense gluten, aptes per a celíacs. L’Ajuntament de Blanes ha estat novament un dels municipis catalans que s’ha afegit a la campanya Cap Nen Celíac Sense Caramels, que du a terme l’Associació de Celíacs de Catalunya.

Com ja és tradicional, un dels moments més espectaculars de la cavalcada ha arribat al seu final, quan els reis han arribat a l’Ajuntament i han sortit al balcó principal per saludar la gran quantitat de públic que s’hi havia congregat, així com per obsequiar-los amb caramels. La pluja d’aquest dolç element ha posat punt i final a un esdeveniment gaudit especialment per la mainada però també per la gent gran, que acaba indefectiblement contagiada per la màgia que ho envolta tot, i la il·lusió que es reflecteix en la mirada dels infants que el viuen amb una intensitat envejable.