Blanes premia els millors treballs de recerca de batxillerat

Foto de grup dels premiats

Foto de grup dels premiats, amb els directors dels instituts de Blanes

Aquest matí ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes una recepció amb els autors dels millors treballs de recerca de batxillerat en centres públics al curs 2013-3014.

L’acte l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora d’Educació, Susana Ramajo. També han assistit els directors dels tres instituts (Mercè Torroella de l’INS Serrallarga, Joan Queldra de l’INS S’Agulla, i Neus Matamala de l’INS Sa Palomera), així com altres membres del consistori i familiars dels guardonats.

S’han concedit un primer i un segon premis per a l’autor/autors del millor treball de recerca en les dues categories a cada institut. Així ha estat excepte a l’INS Sa Palomera, en què el treball seleccionat per rebre el segon premi és obra de dos alumnes que han compartit l’import total en metàl·lic que els correspon.

Els guardonats i guardonades, així com els temes presentats són els següents :

recerca1Reconeixement públic als millors treballs del curs 2013-2014

El setembre de 2013, arran d’una proposta d’acord presentada per EUiA-ICV, el ple municipal va aprovar per unanimitat fer un reconeixement a l’alumnat de batxillerat que destaqués en els treballs de recerca del seu currículum educatiu. També es va acordar difondre i exposar en espais municipals els treballs que resultessin premiats.

L'acte s'ha fet a la sala de plens

L’acte s’ha fet a la sala de plens

En diverses reunions mantingudes per l’Ajuntament amb les direccions dels instituts públics de Blanes (Sa Palomera, Serrallarga i S’Agulla) es va acordar el procediment per a la selecció dels treballs, l’atorgament dels premis i la difusió i exposició dels treballs premiats. D’aquesta manera, els equips docents de cada institut s’han encarregat de fer una primera selecció dels vuit millors treballs de recerca i, entre tots aquests, han triat un primer i un segon premi. Cada direcció o l’equip docent ha certificat i concretat l’atorgament dels dos guardons en els respectius centres.

Al primer classificat de cada institut se li ha lliurat un premi de 500 €, mentre que al segon classificat de cada institut se li ha entregat un premi de 300 €, totes dues quantitats en metàl·lic. Els alumnes destinaran els diners a la matrícula dels estudis del curs següent, o bé a compres de material educatiu. També se’ls ha concedit a cadascun d’ells un diploma acreditatiu. En el cas del segon premi concedit al treball de recerca d’Adrià Sánchez i Héctor Núñez, com dèiem abans, els dos alumnes han compartit l’import.

En aquest sentit, durant l’acte que ha tingut lloc avui al matí, l’alcalde ha valorat positivament aquesta primera edició de l’experiència, que confia que tindrà continuïtat durant els propers anys: “Feia falta que a Blanes hi hagués un reconeixement en l’etapa final dels alumnes que ja marxen a estudiar a d’altres llocs. És un agraïment doble que se li fa a les seves aptituds, així com una distinció de la ciutat a la feina que han fet”.

Exposició a la sala municipal García-Tornel

Un altre dels temes acordats en les reunions mantingudes amb els responsables dels centres educatius va ser que s’organitzaria una exposició amb el resum en pòsters dels treballs de recerca premiats, així com l’acte de reconeixement que s’ha fet avui al matí. Precisament un cop finalitzada aquesta primera part de l’acte de reconeixement, l’activitat s’ha traslladat molt a prop de l’edifici consistorial, per visitar la sala d’exposicions municipal García-Tornel.

Exposició dels treballs premiats

Exposició dels treballs premiats

En aquest espai s’hi allotjaran fins el proper 21 de desembre els pòsters que il·lustren no tan sols els treballs guardonats, sinó també els altres que van ser seleccionats en primera instància com a finalistes, però que no van passar a la segona fase de premiats. Si bé l’exposició tancarà al públic el diumenge dia 21, en el cas que hi hagués algun centre educatiu que volgués fer una visita privada serà possible que es pugui concertar fins al dia 23.

Els treballs que han quedat finalistes als tres instituts han estat els següents:

recerca2