La inauguració del pessebre i l’encesa de llums, tret de sortida de les activitats nadalenques a Blanes

Joaquim Llorens

Joaquim Llorens

Ahir al vespre es va fer la inauguració del pessebre monumental de l’Ajuntament, coincidint amb l’encesa dels llums de Nadal que decoren la façana de l’edifici consistorial, així com la il·luminació que s’ha instal·lat en alguns carrers del municipi.

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va encapçalar l’acte acompanyat per la directora de l’Institut Serrallarga, Mercè Torroella, la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, regidors i regidores, així com diverses persones i entitats que han intervingut en el muntatge del pessebre

El mal temps va obligar a traslladar l’acte a la sala de plens on, enlloc de la performance que havien preparat els alumnes de l’Institut Serrallarga del Batxillerat Artísitc, van haver diverses intervencions a càrrec d’alguns dels mateixos alumnes que han dissenyat el pessebre. Aquesta vegada, per segona edició consecutiva, ho han fet una seixantena d’estudiants de l’Institut Serrallarga, del Cicle Formatiu de grau mitjà de Comerç i del CF de grau superior de Màrqueting Comercial Turístic i Cultural.

Els han ajudat en el disseny i muntatge els professors de l’Institut Serrallarga Artur Cateura i Susanna Castilla, així com els membres de l’Agrupació Pessebrista de Blanes, que durant 20 anys s’havien encarregat d’aquesta tasca. Una altra persona que ha estat clau en el muntatge final ha estat Rafa Guzman, de l’empresa que s’encarrega d’aquestes tasques per al consistori.

La inauguració va comptar amb les intervencions de tres alumnes que van llegir poemes en la seva llengua materna (Najat Akherranz, de Síria; Alexander de Rússia i Gurman deep Kaur de Índia). Les poesies van anar intercalades amb la interpretació de tres cançons a càrrec del duet format per Tim Bates i Verònica Montero: “Last Christmas”, “Quan Somrius” i “All I Want For Christmas Is You”. L’acte oficial es va tancar amb el lliurament que va fer l’alcalde de Blanes en nom de tot l’Ajuntament a la directora de l’Institut Serrallarga, en agraïment per la feina feta.

Més de 70 activitats a Blanes per les festes de Nadal

L’Ajuntament de Blanes i els comerciants han unit esforços per quart any consecutiu per fer difusió de les activitats que es faran a Blanes durant aquests dies. Ho fan a través de la campanya La Màgia del Nadal t’espera, coordinada pel Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament i organitzada amb els botiguers del centre. El principal material de difusió són 15.000 fulletons que s’estan repartint a les escoles i instituts, comerços, oficines d’atenció al públic i equipaments municipals.

El fulletó recull les més de 70 activitats que es poden fer a Blanes durant aquestes festes de Nadal, coordinades principalment per l’Àrea de Cultura i Festes, amb el suport d’altres departaments del consistori blanenc. Per dur-les a terme, l’Ajuntament compta amb la complicitat de diverses entitats del teixit associatiu del municipi, així com d’empreses i particulars que també organitzen esdeveniments.

D’altra banda, enguany l’Ajuntament s’ha fet càrrec de la il·luminació nadalenca que llueix des d’ahir als principals eixos comercials, amb un cost de 17.000 euros. Els llums de Nadal s’han instal·lat al Passeig de Dintre i als carrers Ample, Raval i Muralla (al centre de la vila), així com a l’Avinguda dels Pavos (al barri d’Els Pavos), Alt Ruyra (Mas Enlaire) i l’Avinguda Catalunya (La Plantera). A banda d’aquesta decoració, les Brigades Municipals també ha instal·lat 13 rètols desitjant Bones Festes distribuïts a diferents barris del municipi.

La Fira de Sant Tomàs allarga la seva duració

Una de les principals novetats de les festes de Nadal serà que la Fira de Sant Tomàs del 21 de desembre enguany se celebrarà durant dos dies, el cap de setmana dels dies 20 i 21. La Fira de Sant Tomàs és un mercat que compta amb una tradició centenària, i originàriament es dedicava a la venda de bestiar i eines per treballar al camp.

Foto: JFG

Foto: JFG

Amb el pas del temps, ha anat incorporant productes més contemporanis, i actualment ha esdevingut una fira comercial enfocada al producte nadalenc amb la que es pretén revitalitzar el comerç del municipi. Precisament per aquest motiu, l’Ajuntament ha decidit allargar la seva duració i fer una prova pilot. Si funciona, la idea és que els anys successius la fira se celebri sempre coincidint amb el cap de setmana més proper al 21 de desembre, Sant Tomàs.

La fira estarà oberta dissabte i diumenge des de les 9 del matí fins a les 9 de la nit. Hi haurà unes 200 parades de tres tipus: artesans, comerços del municipi que podran vendre els productes al carrer i entitats de Blanes. Estarà instal·lada als carrers Ample, Muralla i Raval Sud , així com al Passeig de Dintre i a la Plaça d’Espanya.

Parc de Nadal de Blanes: un recinte firal per al públic infantil i juvenil

També serà novetat la posada en marxa del Parc de Nadal, un recinte lúdic adreçat especialment al públic infantil i juvenil, que s’instal·larà al recinte firal de l’antic pavelló municipal d’esports del 27 de desembre al 4 de gener. Funcionarà tots els dies a les tardes, des de les 4 i fins a les 8 del vespre, i està co-organitzat per l’Ajuntament de Blanes i l’empresa blanenca OK Titans.

Es tracta d’una proposta que permetrà gaudir d’activitats lúdiques per a nois i noies de 2 a 14 anys. Hi haurà inflables gegants, quads elèctrics, llits elàstics, una triple pista americana, consoles de jocs, segways, toro mecànic, i un circuit d’escalada, entre d’altres. També hi haurà sessions de conta contes, pallassos, tallers de manualitats i maquillatge, i una ludoteca amb inflables i jocs.

Estarà atès per professionals del món del lleure, amb uns 22 treballadors dels quals un 90% seran de Blanes, incloent-hi dos professionals per atendre el lloc de socors. Es cobrarà entrada a tots els usuaris: els nois i noies 5€ i els acompanyants (adults) 2’5 € amb una consumició gratuïta al bar que hi haurà al recinte.

Passejos en poni, Es Tió, la Marató de TV3 i altres activitats nadalenques

Durant tots aquests dies fins culminar la nit del 5 de gener amb la Cavalcada de Reis, Blanes bullirà d’activitats nadalenques organitzades per l’Ajuntament, associacions de comerciants i diverses entitats. Una de les novetats serà la possibilitat que la mainada pugui passejar en poni els dies 28, 29 i 30 de desembre al Passeig de Dintre. També serà novetat l’emplaçament d’Es Tió de Blanes perquè se’l vagi a engreixar, ja que estarà instal·lat al carrer Muralla, davant del Casal de la Cooperativa, excepte el cap de setmana de la Fira de Sant Tomàs, quan estarà a la Plaça de l’Antic Hospital.

estio_13bEl Teatre de Blanes allotja avui divendres l’espectacle Corbacho 5G, de la productora El Terrat; diumenge Rialles ha programat Pastorets, Pastorets, de la companyia L’Evocador; i el diumenge 4 de gener hi haurà el VII Concert d’Any Nou amb tot un clàssic, la VBella Banda. Una altra doble funció que hi haurà al Teatre són els Pastors i Misteris de Pere Puig i Llensa, el cap de setmana del 20 i 21 de desembre.

Aquest col·lectiu és el convidat del programa Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura que s’allotjarà a la Biblioteca Comarcal fins el 7 de gener, principalment amb una exposició de material de l’entitat, així com diverses activitats programades per avui i els dies 10 i 23 de desembre. En l’àmbit solidari, el dissabte dia 6 hi ha la festa del Dia de l’Infant organitzat per Creu Roja per recollir joguines de la Campanya de Reis, així com diverses iniciatives al voltant de la Marató de TV3.

La representació del Pessebre Vivent en dues sessions el cap de setmana del 13 i 14 de desembre; els Patges Reials organitzats per diverses entitats veïnals; concerts per a joves al Morralla, Espai Creatiu; festivals esportius i campionats a la Ciutat Esportiva Blanes i al Club de Vela; el Concert de Nadal de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria; música al carrer; tallers de fanalets; quines populars i exposicions. Aquests i molts més són d’altres ingredients són els que ens esperen a Blanes per Nadal.