ICV-EUiA de Blanes acaba la campanya fent seu el desig de camvis radicals

ICV-EUiA va culminar ahir en la Plaça Molina (Quatre Vents) el recorregut electoral que ha efectuat durant els 15 dies de campanya. L’emplaçament escollit és una de les zones de la ciutat on tenen més seguidors. Més de 200 persones van escoltar els discursos dels polítics, als quals aproximadament es van afegir un centenar més durant els espectacles de ball andalús que es van programar.

Els recents i polèmics esdeveniments locals (festival Sa Costa Barrakes, canvi d’horari dels focs artificials de la Festa Major) juntament amb l’esdevenir de l’actualitat a Catalunya i Espanya (retallades en sanitat i educació, acampades de joves a les principals ciutats del país) juguen aparentment a favor dels arguments d’ICV-EUiA, que ha sabut integrar-los sobre la marxa en els seus discursos de campanya. El context social sembla ser propici perquè demà obtinguin un bon resultat. És a dir, que trenquin el seu sostre electoral i que incrementin la seva representació a l’Ajuntament.

A l’acte va intervenir Amparo Ardanuy, número tres de la llista, qui va remarcar la importància que per ICV-EUiA tenen les persones en recordar que van interrompre una anterior campanya electoral a causa de la defunció d’un veterà militant.
Amb la presència de la major part de candidats a l’escenari, Víctor Catalán, quart de la llista, va llegir un text en el qual va parlar de les acampades que aquests dies han revolucionat el tram final de la campanya electoral.

ICV-EUiA veu amb còmplice simpatia les pacífiques protestes, doncs un dels arguments que més despunten és el clam per que es reformi la llei electoral, per començar a regenerar d’una vegada per sempre la democràcia. Recordem que Izquierda Unida va obtenir  a les eleccions estatals del 2008 prop d’un milió de vots i únicament té dos diputats al Congrés de Madrid. Zapatero va reconèixer llavors que era una representació injusta però no ha fet res per canviar la llei.

Finalment, Joan Salmerón va marcar el perfil ideològic del partit amb crítiques tant a CiU com als “companys” del PSC. Dels primers va reiterar l’oposició al canvi d’ubicació del festival Sa Costa Barrakes i a la falta de diàleg amb les entitats locals. També, va afirmar que amb el canvi d’horari dels focs artificials es pretén beneficiar un nou local situat prop de l’emplaçament dels materials pirotècnics. Salmerón va afirmar que si aconsegueixen el govern de la ciutat “treurem l’amiguisme de l’Ajuntament”.

Pel que fa als socialistes va negar que siguin la “crossa” d’aquests i va marcar distàncies en culpar-los de les retallades de l’estat del benestar engegats des de fa un any pel Govern de Madrid (reducció de salaris dels funcionaris, reforma laboral). Finalment, va reiterar que ICV-EUiA compta amb un equip de persones capacitades “per portar endavant l’Ajuntament” amb la promesa de treballar per un Blanes millor. I, reconeixent que “si ens equivoquem, rectificarem i us escoltarem”.

Text, fotos i edició: José Fernández