L’Oficina de Català de Blanes organitza un curs de formació per a expressar-se correctament

Oficina de Català

Oficina de Català

Coincidint amb aquest curs escolar 2014-2015, l’Oficina de Català de Blanes s’ha proposat obrir nous horitzons, oferir serveis que puguin interessar al major nombre de persones.

Es tracta d’una nova línia docent de continguts més puntuals per treballar aspectes molt concrets de llengua concentrats en poques sessions.

El punt d’arrencada és un curs que s’impartirà aquest mes de novembre, i que es presenta sota el títol Com fer una presentació oral en públic. Està estructurat en dues sessions que s’oferiran dissabte al matí, els dies 22 i 29. Cada sessió és de tres hores, amb un horari que començarà a les 10 del matí i acabarà a la 1 del migdia. El lloc on s’impartirà serà a la mateixa seu de l’Oficina de Català, a la Casa de la Cultura.

Habilitats personals aplicades a l’àmbit laboral

No és cap novetat que avui dia, en què el mercat laboral està tan disputat, tenir el major nombre de capacitats és sinònim de poder trobar més fàcilment un lloc de feina o, si més no, facilitar les possibilitat de trobar-la. Una de les habilitats que sovint manca a més d’un candidat és saber expressar-se d’una manera correcta i fluida en públic.

Avui dia tant directius com càrrecs intermedis necessiten dominar aquesta habilitat, tenir prou ben desenvolupada l’expressió oral per trobar arguments que ajudin a defensar una proposta i transmetre-la amb claredat, precisió i eficàcia. Es tracta de saber persuadir i vendre productes, ja sigui per presentar el resultat d’un estudi o bé, -el que encara és més important-, transmetre una imatge de seguretat als interlocutors.

De fet, fins i tot per trobar feina és essencial saber expressar-se, no tan sols per vendre’s a un mateix, sinó també per comunicar a l’interlocutor totes aquelles aptituds que es busquen en un candidat, de vegades sense preguntar-li-ho. I és que, sobretot en determinats àmbits, és tan important tenir la resposta adequada com saber expressar-la.

Per aquest motiu, el curs de l’Oficina de Català de Blanes treballarà aspectes tan importants com l’esperit de síntesi i l’organització de les idees, sense deixar de banda aspectes tan essencials com el llenguatge no verbal: la mirada, el gest, l’entonació, la veu i l’actitud. Fins i tot també es tindran en compte aspectes psicològics com el control dels nervis.

Aquest mateix curs, en una versió més sintetitzada, ja es va oferir el passat mes d’octubre dins el paquet de càpsules formatives que periòdicament organitza l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes al centre de l’Escola SAFA. Els assistents a l’aprenentatge van coincidir a assenyalar la idoneïtat d’haver-lo programat per aprendre una habilitat a la qual, en general, no se li sol donar gaire importància fins que arriba el moment de dur-la a la pràctica per primera vegada.

El preu del curs és de 4’10 € per a les persones que estan a l’atur, i de 10’85 € per a les persones que treballen. El lloc d’inscripció és a la Casa de la Cultura i l’horari és els matins de 9 a 14 h i les tardes de 17 a 18 h, tret dels divendres.