El procés participatiu del 9N comença a Blanes amb normalitat i notable assistència de votants

El procés participatiu convocat per la Generalitat per conèixer el futur de Catalunya ha començat avui a Blanes a les 9 hores amb total normalitat. Les persones majors de 16 anys, inclosos els estrangers pertanyents a països de la Unió Europea amb residència a la ciutat, poden participar en la consulta.

Inici de la jornada del 9N a l'institut S'Agulla / JFG - Blanesaldia.com

Inici de la jornada del 9N a l’institut S’Agulla / JFG – Blanesaldia.com

A Blanes hi ha 32 taules electorals distribuïdes en tres instituts: S’Agulla (10), Sa Palomera (11) i Serrallarga (11). En total, participen aproximadament uns 120 voluntaris, dels quals en cada urna hi ha tres persones per atendre als votants.

La resta, realitza tasques de coordinació i d’informació als votants sobre la taula de li correspon per anar a votar. No obstant això, la majoria de persones que acudeixen coneixen la taula que els correpon ja que previament s’han informat a través de la web de la Generalitat.

una dona diposita el seu vot en una urna de l'institut S'Agulla / JFG - Blanesaldia.com

una dona diposita el seu vot en una urna de l’institut S’Agulla / JFG – Blanesaldia.com

Abans d’obrir-se a les 9 hores els centres de votació, s’han congregat desenes de persones a les entrades dels instituts. Durant la primera hora de votació, Blanesaldia.com ha efectuat un recorregut pels tres instituts de la ciutat. El més animat, és a dir, el que registrava una major afluència de persones, és el Sa Palomera.

Joaquim Illas Illas, en "Falet", també ha votat / Aitor Roger

Joaquim Illas Illas, en “Falet”, que té 105 anys, també ha votat / Aitor Roger

A l’entrada de cada institut hi ha una taula on diverses persones recullen signatures per denunciar davant els organismes europeus els nombrosos obstacles que han posat fins a darrera hora el Govern i el Tribunal Constitucional per realitzar el 9N.

No obstant això, les persones que voten ho fan en un ambient d’optimisme i il·lusió. Hem sigut testimonis de com alguns votants han agraït als voluntaris el treball que estan realitzant. També, unes poques persones demanen al seu acompanyant que els faci una foto al moment de dipositar el seu vot a l’urna, o bé fotografien la taula en la qual han dipositat el vot.

Imatge de la jornada al institut Sa Palomera / JFG - Blanesaldia.com

Imatge de la jornada a l’nstitut Sa Palomera / JFG – Blanesaldia.com

Els organitzadors del 9N a Blanes han llogat a una empresa de transports tres petits autobusos, que realitzen periòdicament un recorregut per carrers de la ciutat, amb la finalitat d’apropar a les persones als centres de votació. Segons ens ha informat un portaveu de l’organització, l’empresa els ha fet un preu reduït. Els diners per pagar aquest servei surten dels partits sobiranistes que impulsen la consulta i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

La votació conclourà a les 20 hores, encara que es preveu que s’allargui en aquells centres si hi ha cues de persones que esperen per votar. Els resultats de la votació de tota Catalunya es coneixeran demà al matí i serà la Generalitat qui els divulgui.