Regidors i regidores de Blanes signen una denúncia contra el PP reivindicant el dret a decidir del poble català

La signatura de la denúncia s'ha fet aquest matí

La signatura de la denúncia s’ha fet aquest matí

El dimecres 5 de novembre, es va signar al Parlament de Catalunya per part de diputats i càrrecs electes de tot Catalunya, el document de denúncia de l’Estat Espanyol pels continus impediments al dret a decidir dels catalans.

El document es farà arribar directament a les Nacions Unides, el Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell d’Europa, i la OSCE. Document que podrà ser signat per tota la ciutadania el proper 9N.

En aquesta línia, per mostrar la implicació del món local es va proposar que a tots els ajuntaments tingues lloc un acte públic de signatura aquest divendres 7 de novembre, amb la participació dels regidors i regidores i el alcalde i alcaldessa de cada municipi.

signatura_9nEls regidors i regidores que han decidit signar la denúncia son els integrants dels grups municipals d’EUiA-ICV i CiU, més els regidors del PSC Xavier Marcos i Miguel Lupiañez, i la regidora no adscrita Lourdes Fàbrega.

La iniciativa de denunciar al govern del PP per impedir exercir el dret al vot al poble català, va ser signada per parlamentaris i parlamentàries de la Generalitat i diversos càrrecs electes de tot Catalunya, el passat 5 de novembre. Document que tota la ciutadania podrà també signar durant la jornada del 9N, i que serà presentat a la UE.

Per fer més visible la implicació del món local es va convocar a tots els ajuntaments perquè tingues lloc un acte públic de signatura amb la participació dels regidors i regidores i l‘alcalde o alcaldessa, per aquest divendres 7 de novembre.

L’alcalde Marigó no deixa la sala de plens per fer la signatura del document

A Blanes, el grup municipal d’EUIA-ICV va sol•licitar a l’alcalde Josep Marigó (PSC) l’ús de la sala de plens per realitzar l’acte. Sol•licitud que ha estat denegada, argumentant que els ajuntgaments tenen prohibit cedir espais municipals per actes i accions relacionades amb el procés participatiu del 9N. Una pobre excusa, ja que la prohibició es refereix a iniciatives relacionades amb la convocatòria de la jornada del 9N i no pas una denúncia contra el govern del PP.

D’aquesta forma s’evidencia una vegada més, l’ambigüitat que ha caracteritzat en aquest mesos la postura de l’equip de govern del PSC amb relació a la celebració de la consulta. A més, cal remarcar que la signatura d’aquesta denúncia no té relació amb cap dels aspectes impugnats pel govern i suspesos cautelarment pel Tribunal Constitucional. Per tant, el veto de l’alcalde és un acte arbitrari i injustificable.