Mostra fotogràfica a Blanes aquest cap de setmana protagonitzada pels usuaris de l’associació “Kedem?”

expokedem1

Ajuntament Blanes

Aquesta tarda s’ha inaugurat a la sala municipal García-Tornel del carrer Ample l’exposició Mirades de l’Ànima, que es podrà visitar fins el proper diumenge 9 de novembre.

Organitzada per l’associació Kedem?, es tracta d’una mostra que feia temps que tenien in mente que fos realitat, i que reuneix una selecció de l’extens material fotogràfic amb què compten des que es va posar en marxa.

Ajuntament Blanes

Ajuntament Blanes

L’exposició està formada per 40 fotografies i 3 collages, i els seus autors són Quim Cabeza, fotògraf professional que col•labora amb l’associació, i Manou Mesas, un apassionat del món la fotografia. Les instantànies de tots dos aconsegueixen l’objectiu que s’havia marcat l’entitat quan va decidir organitzar la mostra: que els protagonistes siguin els usuaris i que els visitants puguin reviure, a través de diversos instants captats durant les activitats que es realitzen, l’essència de Kedem ?, que dóna suport a discapacitats psíquics joves i adults, ja que entenen que no poden ser tractats com infants.

Kedem?

Kedem?

Maria José González i Manou Mesas, els dos principals impulsors de Kedem?, ho tenen molt clar: «El títol de l’exposició, ‘Mirades de l’Ànima’, l’hem triat perquè volem que tothom que la visiti pugui adonar-se que aquesta gent tenen una manera de mirar sense idees preconcebudes ni prejudicis, una mirada neta que no fa judicis de valor».

Per aquest darrer motiu, hi ha una part de la mostra on hi ha diversos retrats en blanc i negre dels 14 nois que integren l’entitat, mentre que la resta de fotografies –algunes de les quals també s’han reproduït en blanc i negre- recullen activitats que es fan habitualment. D’aquesta manera, hi ha imatges del Casal i les Colònies d’Estiu, les disfresses i la carrossa del Carnaval, l’Equip de Bàsquet que entrena i juga a la Ciutat Esportiva Blanes, el Taller de Música, i el Grup de Teatre que fins ara ja ha representat dos musicals: Grease i Queen.

Per donar un major relleu, la inauguració d’aquesta tarda ha inclòs una performance a càrrec del grup Kedem-Teatre que dirigeix Maria Sola Inspirat en el món de la fotografia, la posada en escena ha inclòs una desfilada de models que posaven per a les càmeres, una acció que els usuaris han protagonitzat amb l’energia i la il•lusió que els caracteritza. La vetllada inaugural d’avui divendres s’ha completat amb l’actuació musical del duet Ahina i Moi.

Kedem?

Kedem?

L’exposició Mirades de l’Ànima es podrà visitar a la sala García-Tornel de Blanes durant el cap de setmana del 8 i el 9 de novembre, de 11 a 13’30 h del matí i de 17 a 20’30 h del vespre.

L’Associació Kedem? es va crear l’agost de l’any 2010 impulsada per Maria José González i Manou Mesas, que compten amb el recolzament d’un gran nombre de col•laboradors i col•laboradores. L’entitat va sorgir de la pròpia experiència que van tenir treballant com a voluntaris per una altra associació i varen poder detectar que la gent adulta amb discapacitats psíquiques no tenien activitats de lleure per a ells sols i havien de participar en les que es feien per a nens i nenes molt més petits.