Acció de la CUP de Blanes en defensa del 9N

Membres de la CUP de Blanes va protagonitzar ahir una acció simbòlica a l’Ajuntament de Blanes relacionada amb el 9N.

L’acció va consistir en una concentració dels membres del partit i d’altres agrupcions de l’esquerra independentista davant l’Ajuntament amb una pancarta on s’hi podia llegir el lema ‘Volem més urnes per votar’ i amb una urna que simbolitza la jornada participativa prevista pel 9N. Posteriorment, els participants van entrar a la sala de plens abans que comencés la sesió, van entregar una urna a l’alcade i van fer un vot simbòlic davant tot el consistori.

Segons el portaveu de la CUP, Joan Rota, l’acció tenia com a objectiu «reclamar que el Ple porti a terme el compromís pres en la moció aprovada el mes de setembre». En aquesta moció, l’Ajuntament de Blanes es comprometia a no posar pals a les rodes i a col•laborar amb la consulta del 9N.

JFG

JFG

Rota ha afegit que «després de la reunió mantinguda amb l’alcalde el passat dimecres, ens ha deixat ben clar que no farà cap mena de difusió del procés participatiu del 9N ni als mitjans locals, ni als espais municipals d’informació i molt menys a la façana de l’Ajuntament». Segons Rota «han perdut els papers, han girat l’esquena al poble i a la democracia».

Finalment, el portaveu ha afegit que «cal que les forces polítiques partidàries de la consulta ens mobilitzem i ens visualitzem en les properes dues setmanes. No ens podem adormir, hem de fer pressió des de tots els fronts, des del carrer i des de les institucions per tal de garantir la celebració de la consulta».

La CUP va anunciar que, malgrat els pals a les rodes institucionals, seguirà fent campanya pel Sí-Sí a la independència i treballant al carrer per promoure la participació de la societat blanenca en l’exercici del seu dret a decidir el futur polític de Catalunya.