La CUP de Blanes demana a l’alcalde que l’Ajuntament recolzi la consulta del 9N

cup-60553Dos representants de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Blanes s’han reunit aquest matí amb l’alcalde Josep Marigo. Durant la reunió han demanat al govern municipal que doni compliment a la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament el passat 25 de setembre i que treballi per facilitar les accions i els tràmits necessaris per a la realització i l’èxit de la votació del 9 de novembre.

Durant la trobada l’alcalde Marigó ha manifestat als portaveus de la CUP que des de l’Ajuntament no s’impedirà que es realitzin activitats a favor de la consulta i que es posi propaganda als carrers de la ciutat, però que des de l’Ajuntament no es promourà la participació dels veïns en la votació del 9N.

Des de la CUP es considera que estem davant d’un escenari excepcional pel poble català i que mai res ni ningú ens pot negar el dret a decidir i el dret a votar com a poble. Un dret internacional que l’Estat espanyol intenta negar.

Per aquest motiu, la CUP demana a l’Ajuntament de Blanes estar a l’alçada de les circumstàncies per tal que el 9 de novembre la població pugui expressar lliurement la seva opció de futur per a Catalunya. I per garantir l’èxit de participació, des de la CUP es realitzarà un seguiment constant per tal de comprovar que tota l’operativa s’està desenvolupant correctament.

Així mateix, la CUP informa que treballarà pel ‘Sí-Sí’ i per promoure la participació de la societat blanenca en l’exercici del seu dret a decidir el futur polític del poble català.

Peticions que ha fet la CUP de Blanes a l’equip de govern

• Que l’Ajuntament comuniqui i posi a disposició de la Generalitat de Catalunya espais municipals per a poder realitzar les votacions el 9N.
• Que l’Ajuntament faciliti l’ús de les cartelleres municipals i permeti la instal•lació d’altres suports (com ara pancartes i plafons) que facilitin el desenvolupament i visualització de la campanya per tal que partits i entitats puguin manifestar del seu posicionament.
• Que, conjuntament amb la Generalitat, s’iniciï immediatament la difusió de la campanya institucional (especialment als mitjans públics com ara Ràdio Blanes) i que l’Ajuntament faci una crida a la participació de la població.
• Que s’ubiqui en un espai visible de la façana de l’Ajuntament una pancarta fent una crida a la població a votar el 9N.
• Que l’Ajuntament faci arribar a tots els habitants de Blanes tota la informació sobre el 9N i els llocs de votació.
• Que el servei de transport públic es posi a disposició gratuïta a totes les persones per garantir el desplaçament fins als instituts o llocs de votació.
• Que es constitueixi una Comissió tècnica de partits i entitats per fer un seguiment del desplegament de l’operativa per a garantir el màxim èxit de la consulta del 9 de novembre i que pugui comprovar diàriament l’acompliment dels passos necessaris per a la realització de la consulta.
• Que l’Ajuntament ordeni al cos de Policia Local que posi tots els mitjans disponibles per protegir les urnes i garantir que el 9N sigui una jornada de votació participativa sense incidents.