Cinema nocturn i activitats per a la mainada en anglès, principals novetats de la III Fira de Bruixes de Blanes

Cedida

Cedida

L’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes ja ho té tot a punt per celebrar la III Fira de Bruixes, una acció promocional que estarà en marxa durant tres dies, coincidint amb la festa de Tots Sants: des del divendres 31 d’octubre fins el diumenge 2 de novembre.

L’activitat s’emmarca en l’objectiu del consistori d’organitzar esdeveniments que contribueixin a dinamitzar el comerç, la restauració i l’allotjament de tot el municipi.

En aquest sentit, compta amb la col·laboració de botigues, empreses i establiments de restauració i allotjament, així com de diverses entitats locals. En motiu de la tercera edició, s’afronta l’experiència amb la fita de consolidar-la amb novetats que complauran un ventall encara més ample de públic.

La III Fira de Bruixes continuarà en la línia de proposar envoltar-se d’un espai misteriós i màgic que, lligat amb la temàtica de la tradició de Tots Sants i la castanyada, ofereix la possibilitat de gaudir del món de les fades i les bruixes en un entorn on hi ha personatges fantàstics. Després de l’encert que va suposar l’any passat el canvi d’ubicació de les parades de la fira, que es van situar al Passeig de Dintre, aquest 2014 es continua en aquesta línia.

Tant la decoració de les parades com les disfresses que lluiran els venedors i venedores estaran ambientades a l’estil de la temàtica que correspon a una fira de bruixes. S’oferiran des de productes d’aromateràpia i minerals fins a objectes d’artesania, flors i alimentació.

Cinema nocturn i activitats per a la mainada en anglès

El programa que s’ha organitzat inclou més de 30 activitats amb força novetats. Una de les més destacades és una sessió de cinema nocturn, amb la projecció d’un documental sobre bruixeria que es farà el dissabte a les 10 de la nit al Centre Cultural Els Padrets, amb entrada gratuïta. Es tracta del documental Bruixeria: mite i realitat produït i dirigit per Vanessa Tovel l’any 1998, que tracta l’art de la màgia a través dels segles i descobreix què hi ha de cert i fals al voltant de la seva història.

Cedida

Cedida

Per promoure aquest i la resta d’actes programats, durant els dies en què tindrà lloc la Fira de les Bruixes hi haurà instal·lada una pantalla de vídeo que anirà oferint i avançant l’agenda d’activitats, així com un tràiler del documental. La pantalla estarà instal·lada al Passeig de Dintre, formant part del recinte firal.

L’altra novetat destacada seran dues sessions de contes per a la canalla narrats en anglès per Kids&Us: Gina Ginger’s Birthday Party i Phantom Manor. Aquest darrer conte tracta sobre una mansió encantada on hi viu un fantasma frustrat perquè ja no fa por a ningú, mentre que el primer el protagonitza una nena que tindrà una sorpresa en motiu del seu aniversari. Els contes en anglès es faran dissabte a les dotze del migdia i a les sis de la tarda.

Concurs de dibuix per a escolars i Tallers per a adults

La mainada també compta amb una altra novetat afegida en què ja han estat treballant aquests dies als respectius centres escolars: el Concurs de Dibuix Bruixa i Bruixot 2014 per a nois i noies de 3 a 12 anys. El certamen s’ha estructurat en tres categories: grup A de 3 a 5 anys; grup B de 6 a 8 anys i grup C de 9 a 12 anys.

Cedida

Cedida

Hi haurà un guanyador per a cada categoria, que serà premiat amb una joguina educativa valorada en 25 € cedida per la botiga Patufet i 100 € per a l’escola on estudiï el guanyador. Els dibuixos premiats, així com una selecció dels participants, es podran visitar a l’exposició que s’allotjarà a la Sala García-Tornel del carrer Ample durant tot el cap de setmana.

També seran novetat a la III Fira de Bruixes uns tallers per a adults que s’allotjaran a l’espai que hi ha al costat de la Sala d’Exposicions del carrer Ample, on hi havia el Portal Jove. Es faran tallers sobre tres temes: Flors de les Bruixes, Rams de Protecció i Encanteris i Filtres d’Amor. Són gratuïts i només cal inscripció prèvia que es podrà fer el divendres fins a les sis de la tarda a l’Oficina de Turisme i durant el cap de setmana al mateix lloc on s’impartiran els tallers, abans que comencin.

Actuacions d’entitats locals, animació, ambientació i ofertes temàtiques

Una vegada més, la III Fira de Bruixes compta amb la implicació de diverses entitats locals que actuaran a l’escenari que s’alçarà divendres i dissabte a la cruïlla dels carrers Ample i Raval i diumenge al Banc dels Músics del Passeig de Mar. En total hi haurà set actuacions, tres d’elles a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra, el Club Twirling Blanes i l’Associació Country. També hi haurà els dos contes narrats en anglès i d’altres dos en català.

Per segona edició consecutiva, els visitants de totes les edats podran fotografiar-se al Photocall que s’instal·larà al Passeig de Dintre, que s’ha actualitzat amb noves figures desprès de l’èxit que ja va significar aquesta novetat l’any passat. També va ser molt ben acollida la decoració temàtica amb què es va transformar la façana principal de l’Ajuntament. Aquest 2014 s’ampliarà i s’ambientarà igualment l’altra façana posterior, que dóna a la Plaça dels Dies Feiners.

Cedida

Cedida

Tampoc faltaran de nou els personatges fantàstics que interactuaran amb el públic en clau d’humor pels carrers del voltant de la fira, així com el taller gratuït de maquillatge per a la canalla instal·lat al costat del Photocall. L’ambientació temàtica ja s’ha començat a veure aquests últims dies i s’incrementarà el proper cap de setmana en els carrers i comerços del centre de Blanes, amb elements tradicionals de Tots Sants.

D’altra banda, un total de 30 establiments de comerços, restauració i allotjament oferiran promocions amb ofertes especials dels seus productes. Les botigues que participen són de tot tipus de productes: des de moda i complements, passant per calçat, llaminadures i alimentació fins a perfumeria.

En l’àmbit gastronòmic, es cobreix una ampla gama de tipus de menús, incloent les ofertes que es faran en bars i cafeteries. Per últim, pel que fa als allotjaments, hi ha promocions en hotels, hostals i apartaments turístics, amb opcions per passar-hi una o dues nits. Per consultar tota la informació de la III Fira de Bruixes es pot accedir a www.blanes.cat/firabruixes i a les xarxes socials es pot opinar i compartir a: facebook.com/blanesturisme @blanesturisme i #FBBlanes