La Fundació Mapfre porta a Blanes la seva ‘Caravana d’Educació Viària’, adreçada a escolars de 10 a 12 anys

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

La Fundación Mapfre, en col·laboració amb l’Ajuntament i la policia local de Blanes, va presentar ahir a l’antic pavelló poliesportiu la Caravana d’Educació Viària, activitat formativa adreçada a escolars que tenen entre 10 i 12 anys d’edat.

El seu principal objectiu és promoure comportaments i actituds responsables dels escolars en relació amb el trànsit, aportant coneixements adequats i podent assajar en situacions reals. En acabada la caravana a Blanes, hi hauran participat al voltant de 400 nens i nenes procedents de diferents centres escolars públics i concertats que hauran après comportaments i actituds cíviques a l’entorn vial per mitjà de l’ensenyament teòrico-pràctic de seguretat viària que se’ls haurà impartit.

Un 43% dels escolars té conductes de risc en l’àmbit del trànsit

Segons l’últim Estudi sobre el comportament de l’educació viària en els escolars catalans, que recentment ha presentat Fundación Mapfre, un 43’3% dels nois i noies en edat escolar encara perpetuen conductes de risc a la via pública. Així, entre els comportaments més estesos en els escolars, tal i com es recull en l’informe, s’hi compten creuar alguna vegada un carrer per un pas de zebra sense mirar, fer-ho per un lloc on no hi ha semàfor o, fins i tot, quan està en vermell i no circula cap cotxe.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

És per aquest motiu que des de Fundación Mapfre s’entén que cal seguir promovent iniciatives d’educació viària com la Caravana d’Educació Viària. L’activitat està dotada d’una aula on els escolars reben una breu sessió teòrica sobre conceptes bàsics de circulació en els diferents rols possibles (vianant, conductor i viatger) impartida per monitors especialitzats, comptant amb la col·laboració de la policia local de Blanes.

D’aquesta manera, es complementa l’aprenentatge que el cos de seguretat organitza des de fa molts anys en els col·legis públics i concertats del municipi. La policia local de Blanes aviat farà 30 anys que imparteix classes teòrico-pràctiques als centres educatius d’arreu de la població, de manera que vàries generacions de blanencs i blanenques han fet el seu primer aprenentatge en aquest àmbit a través dels agents locals, que durant aquesta setmana també participen en l’experiència que es fa amb la Fundació Mapfre i la Federació Catalana d’Automobilisme.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Després de la fase teòrica, els alumnes realitzen sessions pràctiques en un circuit de karts elèctrics. Al circuit, els monitors plantegen als escolars diverses situacions reals amb què es poden trobar en el seu entorn més proper i els proposa com desenvolupar-s’hi respectant sempre les normes de seguretat, així com de convivència viària. Amb aquesta acció, Fundación Mapfre està recorrent al llarg de l’any diferents ciutats de l’Estat espanyol i de Portugal impartint formació sobre seguretat viària a més de 20.000 nens i nenes.

L’acte de presentació es va fer ahir amb l’assitència de l’alcalde Josep Marigó, acompanyat del gerent de la Federació Catalana d’Automobilisme, Ramon Izquierdo; i el director de l’oficina de Mapfre a Blanes, Jordi Figueres. També van participar la regidora de Policia Local, Sol Zamora i l’inspector en cap de la policia local, Joan Garcia. La trobada s’ha encetat amb la signatura del conveni de col·laboració que s’ha fet entre l’Ajuntament de Blanes, la Federació Catalana d’Automobilisme i Fundación Mapfre.