L’empresa NORA posa en funcionament un telèfon d’atenció ciutadana sobre residus

L’empresa de Serveis Mediambientals, Nora SA, ha posat en funcionament un telèfon d’atenció ciutadana sobre residus. El número de telèfon d’aquest nou servei és el 902 103 493. Amb aquest nou servei, el personal de Nora atén les trucades de la població de tots els municipis on l’empresa realitza serveis de recollida de residus.

La  tècnica de Medi Ambient de l’ens comarcal, Mònica Peso, ha explicat que  “amb aquest telèfon d’atenció ciutadana s’intenta donar resposta als dubtes sobre com utilitzar els serveis de recollida selectiva de residus, horaris de recollida , freqüència de la neteja viària, entre altres”. Així mateix, es pot concertar la recollida de voluminosos en els municipis on NORA realitza aquest servei.

D’altra banda, a través d’aquest telèfon d’atenció ciutadana sobre residus, també es pot comunicar qualsevol incidència o comentari que la població vulgui realitzar sobre el servei de recollida de residus al seu municipi.

Aquest nou servei de NORA s’ofereix a tota la comarca, excepte als municipis on l’empresa no realitza cap servei de recollida de residus (Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Maçanet de la Selva i Lloret de Mar).

Edició i foto: José Fernández