ICV-EUiA va realitzar una sessió informativa oberta sobre la modificació del ROM de Blanes

Van participar el regidors Joan Salmerón i Francisco Martínez

Van participar el regidors Joan Salmerón, Francisco Martínez i Víctor Catalan

Durant més d’una hora, la coalició d’ICV-EUiA a Blanes va fer ahir una sessió informativa oberta on han estat explicant el tràmit que durant més d’un any ha estat sobre la taula de l’Ajuntament: la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM).

El ROM regula la participació dels grups municipals, les entitats i la ciutadania en general en el Ple de Blanes i els òrgans de govern de l’Ajuntament. Aquest ha estat modificat després que, fa més d’un any s’aprovés una moció proposada per la CUP, i presentada al Ple per ICV-EUiA i la regidora no adscrita Lourdes Fàbregas. Finalment, el Ple de juny va aprovar definitivament la modificació del ROM, que ja ha entrat en vigor i el regirà el proper Ple.

rom_icv

Per aquest motiu, els regidors Joan Salmerón, Paco Martínez i Víctor Catalan han estat explicant la modificació del ROM, com s’ha desenvolupat, i les millores que suposa, com per exemple la possibilitat que les entitats puguin presentar mocions directament al Ple.

Per aquest motiu, diverses associacions de veïns i veïnes i entitats han assistit a la sessió informativa, preguntant com poden presentar les propostes, quins terminis han de complir, o quins temes poden proposar.

Tanmateix, un altre dels aspectes més preguntats pel públic és com poden fer preguntes per escrit per a que siguin contestades per l’alcalde en el Ple.