El PSC de Blanes fa públic el seu programa electoral

Josep Marigó, candidat del PSC a l’alcaldia

El PSC de Blanes ha fet públic, via el seu web local, el programa electoral amb què es presentarà a les properes eleccions municipals del 22 de maig.

El programa és el resultat de mesos de debats interns, de les nombroses trobades amb ciutadans i col·lectius diversos, i d’altres debats usant les noves tecnologies de la informació.

És fruit doncs del contacte amb els blanencs i blanenques, del coneixement de les febleses i oportunitats que tenen Blanes i l’Ajuntament, del contrast amb municipis que poden ser considerats models a seguir, i de la reflexió.

 

Els socialistes marquen com a eixos per a la propera legislatura el desenvolupament econòmic com a garantia de futur dels blanencs i blanenques; la modernització i millora de l’eficiència en la gestió municipal; la participació ciutadana; i l’educació i cohesió, com a elements bàsics per al benestar, que no poden menystenir-se malgrat la crisi, especialment quan hi ha tantes famílies afectades per aquesta.

Així doncs, plantegen constituir d’immediat el Consell Econòmic i Social, per aconseguir la implicació i compromís dels sectors públic i privat en l’establiment d’un Pla Estratègic per al Desenvolupament Econòmic local, un repte que fa anys que Blanes hauria d’haver afrontat i que ha romàs pendent, fins i tot quan la crisi l’ha fet imprescindible els darrers anys.

El partit liderat per Josep Marigó és molt conscient de l’època de restriccions econòmiques que vivim. Amb l’objectiu de sanejar l’economia municipal i alhora procupar els millors serveis possibles als ciutadans, veu la necessitat de reestructurar l’administració local, per fer-la guanyar eficiència. Això esperen aconseguir-ho treballant per objectius avaluables, establint una Carta de Serveis al ciutadà que representi un compromís, i governant amb els ciutadans.

L’experiència acumulada en participació ciutadana i la voluntat de regeneració democràtica els han permès elaborar un full de ruta per avançar gradualment però de manera segura: començaran dotant de contingut i objectius els consells municipals existents, creant-ne dos més per implicar els sectors econòmics i veïnals (el Consell Econòmic i Social i el Consell de Govern de Barris), i establint eines útils de comunicació entre l’Ajuntament i els ciutadans. En aquest sentit, emfatitzen que la comunicació no és mera informació sobre què fa l’Ajuntament, sinó quelcom bidireccional; i assenyalen que volen un govern eficient, participatiu, compromès, transparent i proper.

Els socialistes defineixen el programa com realista però alhora ambiciós per a Blanes, perquè planteja canvis estructurals fonamentals, que han de permetre encarar amb optimisme el futur del municipi. Opinen que és el moment per encarar-los, i que ja s’han perdut uns anys molt valuosos.

Edició: JFG – Foto: PSC Blanes