Els Mossos d’Esquadra de Blanes identifiquen 250 joves i aixequen 41 actes per infraccions a la llei de seguretat ciutadana

Edifici dels Mossos d'Esquadra a Blanes

Edifici dels Mossos d’Esquadra a Blanes

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Blanes, amb el suport d’agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, la Unitat Canina dels Mossos i la Policia Local de Blanes, van dur a terme un dispositiu de control de seguretat ciutadana a la zona d’oci de la població de Blanes durant dos caps de setmana (el del 10 de maig i el del 7 de juny).

Aquestes actuacions es van fer amb el clar objectiu de controlar els joves que accedeixen a la zona d’oci nocturn dels Pins i garantir la seguretat ciutadana. La majoria dels joves que s’adrecen a Blanes per gaudir de l’oferta lúdica de la població ho fan durant la nit de dissabte i arriben a Blanes amb trens, molts d’ells, provinents de la zona de Barcelona i rodalies.

El dispositiu, anomenat VIA, es va dividir en dues fases:

– En un primer moment, es va controlar l’arribada dels trens del dissabte (vespre-nit), on els agents escorcollaven i identificaven alguns dels joves que baixaven dels combois per tal d’assegurar-se que no portaven substancies estupefaents o armes prohibides i així garantir un oci sense problemes. De forma paral·lela, la unitat canina dels mossos d’esquadra també registrava els trens i les vies.

– La segona fase coincidia amb el tancament de les discoteques. En aquest moment, els agents vigilaven que el retorn dels joves fins a l’estació es desenvolupés amb normalitat i sense situacions de perill a les vies ni problemes d’ordre públic.

La Policia Local de Blanes i els vigilants de la RENFE van col·laborar de forma activa durant tot el dispositiu. Els agents locals van intensificar el patrullatge en el recorregut de l’estació fins a la zona lúdica i els vigilants dins el perímetre de l’estació.

El resultat dels dos caps de setmana de controls d’aquest dispositiu ha estat el següent: 250 joves escorcollats i la detecció de 41 infraccions a la llei de seguretat ciutadana 1/92:

– 29 actes administratives per tinença de substàncies estupefaents
– 12 actes administratives per tinença d’armes prohibides
– 2 joves imputats per danys (danys en un tren i danys a l’estació)

El dispositiu VIA tindrà continuïtat durant posteriors caps de setmana per tal de garantir un oci nocturn saludable, pacífic i segur a la població