L’equip de govern de Blanes i els sectors econòmics de la ciutat demanen al conseller d’Interior més policies

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Ahir divendres es van fer a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes dues reunions amb els representants de les diferents entitats de comerciants, restauració, hostaleria i sectors econòmics del municipi, a la qual també van assistir responsables d’establiments.

Així va ser després que dijous al vespre els representants dels diferents grups polítics municipals ja van rebre una àmplia informació a la Junta de Portaveus que va tenir lloc abans del ple municipal. L’objectiu de les trobades era informar de les mesures que s’han dut a terme, així com sobre l’actual estat de la qüestió pel que fa al brot puntual de robatoris amb força que s’ha detectat durant el darrer mes i mig al centre de la vila.

Les reunions amb els sectors econòmics del municipi d’ahir divendres les va encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat dels inspectors en cap de la policia local de Blanes i l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, Joan Garcia i Francesc Cardús respectivament, els quals també van informar a la Junta de Portaveus del dijous. A les dues trobades d’ahir divendres també van assistir les regidores de policia local, Sol Zamora, i de Promoció de la Ciutat, Lara Torres.

Entre els representants dels sectors econòmics del municipi que van assistir a les reunions, s’hi comptaven el president de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, Lluís Pascual, i el president de l’Associació d’Hostaleria de Blanes, Enric Portas, entre d’altres. També hi havia propietaris i encarregats de diversos negocis del municipi, alguns dels quals han estat víctimes de robatoris o intents de robatoris amb força.

Front comú per demanar més efectius a la Generalitat

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Una de les principals qüestions que es va decidir dur a la pràctica ahir divendres va ser demanar al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, que destini un major nombre d’efectius de Mossos d’Esquadra a Blanes. La petició, que ja ha fet l’alcalde per escrit, també es farà des dels diversos sectors econòmics de manera unitària per recolzar la que ja ha tramès el batlle.

Reconeixement a la bona tasca policial

Enric Portas i Lluís Pascual, van coincidir en destacar la bona tasca que estan duent a terme la policia local i els Mossos d’Esquadra, malgrat havien constatat una manca d’efectius a la qual cal trobar-hi solució.

Foto: Ajuntament de Blanes

Fto: Ajuntament de Blanes

Dilluns vinent, des d’alcaldia, es coordinarà l’escrit que serà treballat i elaborat per l’Associació d’Hostaleria de Blanes i l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, els quals la difondran entre la resta d’entitats econòmiques del municipi.

Al terme de la darrera reunió d’ahir, Josep Marigó va remarcar la importància que tenen aquest tipus d’accions: «L’escrit dels sectors econòmics al conseller que comptarà amb les vostres signatures serà un recolzament clau per assolir la demanda que ens uneix, ja que representa la suma del què demana l’administració local i el que reclama el teixit empresarial del municipi».

Un 60% dels casos resolts

Tant a la Junta de Portaveus com a les dues reunions mantingudes ahir es van donar als assistents diverses dades relacionades amb les actuacions policials que s’han estat fent durant les darreres setmanes. Una d’elles és que un 60% dels casos que s’han denunciat ja estan resolts, és a dir: ja han identificat el seu presumpte autor.

Per últim, els caps de la policia local i dels Mossos d’Esquadra van voler deixar molt clar que a Blanes no s’està patint cap situació d’emergència ni cap onada de robatoris alarmant. La única cosa que s’ha detectat és un repunt puntual que, afortunadament, no s’ha degut a la presència d’una banda organitzada com lamentablement sí que es produeix en d’altres localitats.