El Club Vela Blanes invertirà 710.000 euros en l’acabat del Passeig de la Maestrança

El Passeig de la Maestrança guanyarà 500 m2

El Passeig de la Maestrança guanyarà 500 m2

El nou projecte d’acabat en superfície del Passeig de la Mestrança està finançat íntegrament pel Club de Vela Blanes i compta amb un pressupost de 710.748 euros. El projecte es va presentar a la Junta Informativa del Ple el passat dimarts a la tarda. Aquesta nova planificació l’ha redactat un nou equip d’arquitectes, després que el primer projecte va ser rebutjat per l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Blanes ha demanat al Club de Vela que les actuacions que es facin sobre la part final del Passeig de la Mestrança que no sigui de ciment armat. En aquest sentit, el terra serà de sauló tractat perquè no s’hi produeixin basses quan plogui, mentre que el parc infantil tindrà sòl de cautxú.

Un altre requeriment que ha fet l’Ajuntament al Club de Vela és que les actuacions que s’hi facin no siguin estructures fixes amb l’objectiu que, si més endavant es vol fer algun tipus de modificació per a millorar-ho, es pugui dur a terme. Sobre aquest tema, val a dir que els elements de superfície que hi haurà, com jardineres i bancs, no aniran clavats al terra.

El posarà una capa de sauló i jardineres no fixes

El posarà una capa de sauló tractat i jardineres movibles

Per últim, també s’ha demanat al Club Vela Blanes que es mantinguin alguns dels elements que caracteritzaven fa temps aquesta part del passeig, entre ells unes arcades que ja estaven contemplades al projecte original.

El termini d’execució de les obres és d’un mes aproximadament, i els treballs començaran un cop l’Ajuntament de Blanes hagi atorgat la corresponent llicència d’obres, previ vist-i-plau de la Junta de Govern Local. Abans, però, els tècnics municipals han de donar el seu vist-i-plau al projecte i detallar els canvis que puguin detectar-hi.

L’alcalde, Josep Marigó, ha valorat positivament el nou projecte que ha presentat el Club de Vela, principalment perquè es permetrà incrementar l’espai del passeig en uns 500 metres quadrats i significarà una millora respecte el què hi havia fins ara. A més, també ha destacat que, un cop s’hagin enllestit les obres, hi haurà un mirador privilegiat des del qual contemplar tot el paisatge marítim de la badia de Blanes.