El III Blanes 12 triplica el pressupost i presenta com a novetat el sorteig de 188 places d’allotjament

Es farà el dies 6, 7 i 8 de juny

Lluis Pascual i Josep Marigó, avui durant la presentació de Blanes 12 / Foto: JFG

Lluís Pascual i Josep Marigó, avui durant la presentació de Blanes 12 / Foto: JFG

L’alcalde de Blanes, Josep Marigói el president de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), Lluís Pascual, han presentat avui la tercera edició de Blanes 12, que tindrà lloc enguany. Aquest 2014 l’acció promocional se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de juny amb la finalitat de promocionar i posicionar el municipi com a ciutat comercial, turística i cultural de la Costa Brava.

Per aconseguir aquest objectiu, s’oferiran productes, activitats, serveis, restauració i pernoctacions a preus molt atractius, així com descomptes, ofertes i promocions especials durant tots tres dies. El III Blanes 12 està organitzat per l’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració de l’ABBC i el suport de diverses entitats, empreses, comerços i establiments privats.

La nova edició de Blanes 12 representa un salt qualitatiu respecte les dues anteriors celebrades el 2012 i el 2013, i aplega un gran ventall d’atractius per continuar acaparant l’atenció dels milers de blanencs i visitants amb què ja ha comptat fins ara. Prova d’això és que aquest 2014 el pressupost per a l’organització d’activitats s’ha triplicat respecte l’any passat, i comptarà amb 48.000 €: 33.000 € els aporta l’Ajuntament de Blanes i 15.000 € l’Associació de Botiguers de Blanes Centre.

Sorteig de 188 places d’allotjament

Una de les principals novetats amb què compta enguany Blanes 12 és que es realitzarà un sorteig entre les persones que s’hagin interessat en pernoctar a la vila durant el cap de setmana del 6 al 8 de juny. Tothom qui estigui interessat en reservar una plaça per entrar al sorteig ho podrà fer omplint el formulari per participar inclòs al web www.blanes12.cat, que estarà actiu a partir de demà divendres, 16 de maig.

En total s’ofertaran 188 places d’allotjament, comptant amb la col·laboració de quatre establiments: Hotel Pimar, Hotel Stella Maris, Hotel Beverly Park i Apart-Reception Blanes. El sorteig per triar qui podrà gaudir d’alguna de les 188 places d’allotjament es farà el 26 de maig a les 12’30 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. Els resultats es podran consultar l’endemà, és a dir, el dia 27.

Cada plaça d’allotjament costarà 12 € (preu per persona/nit) i val a dir que, a banda de les tres empreses que col·laboren en aquesta promoció especial, també es compta amb l’adhesió d’altres 12 establiments d’allotjament que oferiran diverses promocions durant el cap de setmana del 6 al 8 de juny. Ho faran directament, a través de les seves respectives webs.

Tret de sortida del III Blanes 12 amb la Shopping Night

Lluis Pascual i Josep Marigó aposten per l'èxit de Blanes 12 / Foto: JFG

Lluis Pascual i Josep Marigó aposten per l’èxit de Blanes 12 / Foto: JFG

Seguint la tradició de les dues anteriors edicions, el tret de sortida de l’acció promocional es farà el divendres 6 de juny a partir de les 8 del vespre, amb una Shopping Night que compta amb 77 ofertes i promocions a través dels comerços del centre de la vila. Per facilitar que el centre de Blanes esdevingui una illa de vianants on poder passejar amb més tranquil·litat amb tota la família, es tancarà la circulació del carrer Ample i vials adjacents.

El tall de trànsit del divendres es farà efectiu a partir de 2/4 de 8 del vespre i, tal i com ja es va fer l’any passat, abastarà des de la plaça Solidaritat fins el tram del carrer Raval. Cal recordar que el carrer Ample també estarà tancat dissabte a la tarda, com ja és habitual des de fa més d’un any.

La primera jornada del III Blanes 12, seguint la tradició encetada els dos darrers anys, acabarà a les 12’12 de la mitjanit amb un sorteig que organitza l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, que repartirà 4 lots de vals de compra valorats en 12.000 €: 1 és per valor de 6.000 €, i els tres restants de 2.000 € cadascun d’ells. Els números per participar al sorteig ja s’han començat a repartir entre els clients dels comerços que s’han adherit a la campanya.

Concert Ol’Green i altres atractius gastronòmics, infantils, d’oci i cultura

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

Al llarg del cap de setmana del 6 al 8 de juny està previst que es facin més de 50 activitats que es poden consultar al web oficial www.blanes.cat, i que s’han organitzat per complaure i atraure un ample ventall d’edats i gustos. Una de les més destacades és un espectacle de carrer itinerant que es podrà seguir dissabte a la tarda. Amb el títol Els Somnis d’Alícia, inclou diversos personatges gegantins als quals donen vida els components de la companyia Teatre Nu.

També serà especialment atractiu el concert que oferirà diumenge a la tarda Ol’Green, finalista al programa de TV3 Oh Happy Day. Ol’Green està format per una quinzena de joves cantants que ofereixen una actuació a base de música i bon humor, comptant amb la complicitat del públic. La funció començarà a les 19 h al Teatre de Blanes, amb entrades a 12 €.

La música també serà la protagonista de l’espectacle gratuït 40 Principales Tour que es farà dissabte a 2/4 d’11 de la nit a l’escenari del passeig de Mar, amb la col·laboració de la Cadena Ser. D’altra banda, l’endemà diumenge a partir de les 12 del migdia, en aquest cas al costat de l’antiga Llotja del Port, hi haurà un taller i una exhibició castellera amb la Colla dels Maduixots de l’Alt Maresme.

Al llarg dels tres dies en què tindrà lloc el III Blanes 12 una trentena de restaurants inclouran una variada oferta gastronòmica a 12 € tots els àpats, des del divendres a la nit fins diumenge al migdia. D’altra banda, per promocionar la Destinació de Turisme Familiar amb què compta Blanes, diversos establiments també tindran menús infantils especials al preu de 8 €.

Seguint aquesta línia de promocionar activitats destinades al públic infantil, la canalla podrà participar en una visita guiada que es farà dissabte de 10’30 a 12’00 del matí al Port. La canalla també podrà assistir a l’espectacle Story Time, del qual s’oferiran diverses sessions dissabte i diumenge a l’escenari del carrer Muralla.

Durant tots tres dies, el públic infantil tindrà l’oportunitat de gaudir del Parc d’Atraccions d’Inflables que estarà instal·lat divendres i dissabte a la plaça dels Dies Feiners i diumenge al passeig de Mar. El preu de l’entrada és de 3 €, si bé està previst repartir 15.000 vals de descompte d’1 € a totes les empreses adherides al III Blanes 12 perquè ho distribueixin entre els seus clients.

Facilitats en Transports i Aparcament

Foto: JFG - Blanesaldia

Foto: JFG – Blanesaldia

Un altre dels aspectes que s’ha reforçat de cara a aquesta nova edició de Blanes 12 és facilitar l’arribada al municipi dels nombrosos visitants que sempre atrau l’acció promocional. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Blanes està negociant sengles convenis amb l’empresa d’aparcaments Saba i la de transport de viatgers Sagalés.

L’acord que s’està treballant amb SABA estableix que, pel preu de 12 €/dia, es pugui aparcar durant 24 hores qualsevol dels tres dies en què tindrà lloc l’esdeveniment, del 6 al 8 de juny. D’altra banda, el conveni amb l’empresa Sagalés és perquè posi en marxa serveis especials d’autobusos que connectarien Blanes amb Girona i Calella en viatges d’anada i tornada. També es vol aconseguir que hi hagi dos serveis nocturns que sortirien a 2/4 de 2 de la matinada divendres i dissabte.

Tant els visitants que vinguin a la vila atrets pel Blanes 12 com els mateixos blanencs i blanenques que visquin lluny del centre i vulguin acostar-s’hi amb el seu vehicle particular, podran estacionar a la zona d’aparcament gratuït que hi ha al Centre-Els Pins. La zona d’aparcament, que va ser asfaltada i condicionada l’any passat, està situada al costat de l’antic pavelló municipal d’esports, i inclou 2.000 places d’aparcament. L’emplaçament d’aquesta zona compta amb una senyalització informativa fixa a les principals entrades d’accés de vehicles de la població.