Dipsalut comença la instal·lació de tres parcs urbans de salut a Blanes

Aquesta setmana s’ha instal·lat a la Plaça Miquel Martí i Pol, al barri de Ca la Guidó, el primer dels tres parcs urbans de salut que Dipsalut, organisme de la Diputació de Girona, ubicarà a Blanes. 

Els propers dies es posarà un parc idèntic al Parc de la Mina Cristal·lina i un altre a la Plaça Josep Vieta i Burcet (Racó d’en Portes).

 

Aquesta actuació forma part d’un pla per dotar els municipis de les comarques gironines d’un total de 159 d’aquests equipaments. Els parcs urbans de salut són un conjunt d’aparells per a fer exercici físic dissenyats per un grup d’experts. Garanteixen un treball homogeni de tot el cos, la idoneïtat de cadascun dels exercicis, la seguretat i l’accessibilitat del parc.

El fet de dissenyar i implantar un sol model arreu de les comarques gironines facilita que l’usuari pugui mantenir la seva rutina d’exercicis encara que canviï de parc o de població alhora que abarateix substancialment el cost de fabricació i manteniment d’aquests equipaments.

El parc conté aparells dissenyats per fer tracció de braços, el·líptica, camí d’obstacles… Cada element permet desenvolupar capacitats físiques determinades com la flexibilitat, la força, l’equilibri o la resistència.

Molts d’ells no existien en el mercat i s’han dissenyat específicament. El Parc es complementa amb un aparell per fer estiraments i un plafó on es donen les recomanacions d’ús del parc i les pautes per fer cada exercici.

Els Parcs Urbans de Salut estan dirigits a la població en general, però els principals destinataris són els adults i gent gran. Es busca atraure aquells sectors de població menys avesats a la pràctica d’activitat física.

Edició i fotos: José Fernández