Joves d’Esquerra Verda va celebrar a Blanes la seva Convenció Nacional

Va aprovar el document polític «Portem la revolució a Europa»

Foto: JEV

Foto: JEV

L’organització juvenil Joves d’Esquerra Verda (JEV), vinculada a ICV, ha reunit aquest dissabte a l’espai juvenil Morralla, a Blanes, una setantena de joves d’arreu de Catalunya a la Convenció Nacional. L’organització juvenil ha debatut i aprovat el document que durant setmanes s’ha treballat a les agrupacions territorials per a reflexionar sobre les properes eleccions al Parlament Europeu.

El text, que té per títol Portem la revolució a Europa, reivindica una Europa productiva, ecològica distributiva i del treball. En termes socials, JEV aposta per una Europa de la ciutadania que combat les expressions xenòfobes i tota discriminació. Finalment, i en clau democràtica, l’organització juvenil reclama una Europa democràtica, on la sobirania resideixi en la persones.

Foto: JEV

Foto: JEV

JEV ha discutit també la proposta programàtica que inclourà al programa electoral d’ICV en les eleccions que es duran a terme el 25 de maig. El document, centrat en combatre l’exili juvenil, conté propostes relacionades amb treball, mobilitat, educació, salut, habitatge i transport, acollida als estats i participació.

Finalment, Joves d’Esquerra Verda ha recordat la gran manifestació que ha tingut lloc avui a Terres de l’Ebre contra el nou pla hidrològic de l’Ebre aprovant una resolució de suport a aquesta mobilització. També s’ha aprovat un text de denúncia a l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP, en anglès), l’acord comercial entre la Unió Europea.

Foto: JEV

Foto: JEV

La Convenció Nacional ha comptat amb la benvinguda del diputat d’ICV-EUiA, Marc Vidal, qui ha criticat, juntament amb Anna Rovira, coordinadora nacional de JEV, que les comarques gironines «són tractades com un aparador on tot està en venda».

D’altra banda, a la cloenda, la coordinadora d’ICV, Dolors Camats, juntament amb Pau Planelles, coordinador nacional de JEV, i Delfina Rossi, candidata de JEV a les eleccions europees, ha manifestat que «com reclamem cada setmana és el moment de la democràcia i la defensa dels nostres drets».

Jessica Terrón, coordinadora de JEV-Blanes, ha destacat la importància de descentralitzar l’activitat de Joves d’Esquerra Verda i dur-ne a terme a zones com les comarques gironines, castigades per la precarietat dels llocs de feina relacionats amb l’hosteleria i el turisme.