L’Esbart de Blanes i la colla Tik-Tak de Tossa guanyen el Concurs de Carrosses de la Rua de Carnaval de Blanes

El primer premi del Concurs de carrosses el va guanyar

El primer premi del Concurs de carrosses d’altres municipis el va guanyar la Colla Tik-Tak de Tossa / Foto: Quim Llorens

L’Ajuntament de Blanes va tancar ahir dimecres els actes del III Carnaval de la Costa Brava Sud amb la tradicional festa de l’Enterrament de la Sardina. La celebració, que va comptar amb la col·laboració de l’entitat Que Vingui qui Vulgui i de l’Associació de Veïns de La Plantera, es va encetar amb la sortida del seguici fúnebre a quarts de vuit del vespre.

La comitiva va sortir des de l’estació d’autobusos de Blanes i va fer un recorregut per l’avinguda Catalunya, la plaça dels Països Catalans, el passeig de la Marina, plaça de Catalunya i passeig de Dintre.

Enterro de la sardina / Foto: Quim Llorens

Enterro de la sardina / Foto: Quim Llorens

Un cop arribats a l’escenari que hi havia aixecat davant l’Ajuntament, la Bisbe de l’Enterro de la Sardina, acompanyada d’un seguici clerical, va fer la lectura del testament de Tot Trempat, el Rei del Carnaval de Blanes. Els darrers desitjos del monarca, com és habitual, van incloure una àcida crítica sobre diversos temes de l’actualitat econòmica i política del país i de l’estat espanyol, a l’hora que convidava a gaudir de la festa i la disbauxa. Tot plegat, amb un to de comèdia i gresca per no avorrir al públic que es va congregar per escolar-lo.

Després de la lectura del testament, l’Enterrament de la Sardina va continuar cremant el cos del Rei Carnestoltes que s’havia transportat en el seguici fúnebre. La festa es va tancar oferint al públic assistent un àpat a base de coca i vi dolç, tot plegat amenitzat amb música. Abans, però, es fer públic el veredicte i l’entrega de premis del Concurs de Carrosses i Comparses de la Rua de Carnaval de diumenge passat, així com del Concurs de Disfresses a la Feina, que es va fer per tercera edició consecutiva durant el dissabte.

Veredicte i Entrega de Premis dels Concurs de Carrosses i Comparses

L'Esbart Joaquim Ruyra va guanyar el primer premi de les carrosses blanencas / Foto: Quim Llorens

L’Esbart Joaquim Ruyra va guanyar el primer premi de les carrosses blanencas / Foto: Quim Llorens

El mestre de cerimònies de l’acte, Aitor Roger, es va encarregar d’anunciar el resultat del veredicte acompanyat dalt de l’escenari pel regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes, Miquel Lupiáñez, així com d’alguns membres dels jurats dels dos concursos. Van ser ells qui es van encarregar de fer entrega dels talons dels premis als primers classificats de cadascuna de les tres categories: les millors carrosses de Blanes, les millors carrosses d’altres municipis i les millors comparses de tota la rua.

El jurat d’aquest concurs (format per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; Pepi Salguero, del grup de teatre El Mirall; Rosa Serrano, de l’Associació de Veïns Mas Florit; Pau Muñoz, de l’Associació Els Pastorets; Fernando Floría, de les Joventuts Musicals, i Neus Vallory, de l’Associació de Country) va destriar les colles guanyadores, repartint nou premis en metàl·lic que sumen un total 5.500 €, havent de valorar principalment tres característiques: artesanalitat, originalitat i coreografia.

Categoria Carrosses de Blanes

1. Esbart Joaquim Ruyra, amb la gresca Benvinguts al Cabaret – 1.100 €
2. Associació Que Vingui qui Vulgui, amb la gresca Saloon Oeste Casino – 700 €
3. Cotton Bar-Associació Kedem, amb la gresca Música – 350 €

Categoria Carrosses d’altres municipis

1. Colla Tik-Tak, de Tossa de Mar, amb la gresca Nyam-Nyam !!! – 1.100 €
2. Assoc. Carnavalenca “Els Guapus”, de Tossa de Mar, amb la gresca Tenim Història 1989-2014 – 700 €
3. Canya i Conya, de Tossa de Mar, amb la gresca Els Morruts – 350 €

Lliurament del primer premi a

Lliurament del primer premi de la categoria comparses

Categoria Comparses

1. Canya i Conya, de Tossa de Mar, amb la gresca Els Morruts – 600 €
2. Assoc. Carnavalenca Els Guapus de Tossa de Mar, amb la gresca Tenim Història 1989-2014 – 400 €
3. Colla Tik-Tak, de Tossa de Mar, amb la gresca Nyam-Nyam!!! – 200 €.

Veredicte i Entrega de Premis dels III Concurs de Disfresses a la Feina

Pel que fa al III Concurs de Disfresses a la Feina, enguany el jurat qualificador l’han format el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Lupiáñez; Maria del Vilar Puig, membre de l’Associació Rialles Blanes; i la tècnic de l’Àrea de Promoció de la Ciutat, Cristina de las Cuevas.

Concurs Disfresses a la Feina

1. Perruqueria Unisex Nuevo, amb el motiu Homenatge al Rei del Pop, Michael Jackson – 363 €
2. Botiga Damalenas, amb el motiu Alicia en el país de las maravillas – 242 €
3. Estils Calçat, amb el motiu The Mario’s World – 121 €