Vuit esportistes d’Aspronis practicaran aquest estiu la vela adaptada

Foto: Aspronis

Foto: Aspronis

Vuit esportistes del Club Esportiu El Vilar d’ASPRONIS continuaran gaudint de la pràctica de vela adaptada en les aigües marítimes de Blanes gràcies al conveni que aquest migdia han signat els presidents del Club Vela Blanes, Amadeu Nualart, i el del Club Esportiu El Vilar d’ASPRONIS, Xavier Oms.

El conveni, amb validesa per a dos anys, és el tercer que les entitats blanenques estableixen per a l’entrenament durant 16 setmanes –amb una aturada als mesos de juliol i agost, i condicionada sempre als factors meteorològics- amb sessions formatives teòriques de navegació i pràctiques a l’aigua.

Per a la nova temporada, que s’iniciarà el proper 11 d març, el Club Vela Blanes proporciona com en els darrers convenis, l’embarcació –un raquer- així com dos entrenadors especialitzats als quals acompanya un monitor del Club Esportiu El Vilar d’ASPRONIS. Així, fa possible la inclusió esportiva en una disciplina minoritària en l’àmbit de la discapacitat, que es practica de manera unificada.

Els esportistes del Club Esportiu EL VILAR han adquirit molta pràctica en aquests darrers cinc anys gràcies als convenis amb el Club de Vela Blanes. El passat mes d’octubre van demostrar la seva expertesa als XX Jocs Special Olympics que es van celebrar a Vilanova i la Geltrú, en què competien per primer cop en alta competició i van aconseguir l’or olímpic.

Els presidents d’ambdues entitats s’han mostrat molt satisfets de l’entesa institucional i l’acollida que la vela adaptada té entre els esportistes amb discapacitat, així com pels èxits assolits en les darreres competicions.