El blanenc Xavi Marina, segon a la Cursa Ice Ultra, de 230 km a l’Àrtic

xavi_marina

Xavi Marina

L’atleta d’ultra fons de Blanes Xavi Marina s’ha classificat a la segona posició de la Cursa Ice Ultra que s’ha estat disputant entre el 14 i el 19 de febrer a la regió de Lapònia (nord de Finlàndia), al Cercle Polar Àrtic. Marina ha realitzat quatre curses en condicions extremes, a més de 20 graus sota zero. Les tres primeres etapes van tenir un recorregut de 50 kilòmetres i la quarta i darrera, que va finalitzar ahir, ha estat de 90 km (més de 15 hores de cursa), complentant en total 230 km.

Per aquesta nova aventura, Xavi Marina es va estar preparant a fons durant els darrers mesos, com per exemple provant el material passant dues hores en un congelador industrial, corrent molt per la

Imatge de la cursa / Foto: Twitter @UltimateUpdates

sorra -una superfície força similar a la neu-, o bé provant el material d’abric al congelador de grans dimensions que hi ha a l’empresa familiar, la pastisseria de La Plantera, tal i com es pot veure en el vídeo.

La competició ha comptat amb la participació de 50 corredors, quatre d’ells de l’estat espanyol. A banda de Xavi Marina també han corregut Ignacio Prat, Tony Andrades i Albert Bosch. Pel que fa a l’expedició blanenca, també ha comptat amb la participació d’Albert Vives, que s’ha encarregat de l’equip i ha estat enregistrant en vídeo tota l’aventura. Avui dijous està previst que estiguin de tornada a Blanes.