L’Ajuntament de Palafolls es planteja enderrocar el Molí Vell

Foto: Ràdio Palafolls

Foto: Ràdio Palafolls

L’Ajuntament ha pres la decisió de declarar en ruïnes el Molí Vell de Palafolls, l’edifici que en el seu dia va ser un dels restaurants més importants de la zona. D’aquesta manera es dóna l’estocada definitiva a l’immoble, que fa anys que està abandonat i que els reiterats saquejos han deixat en un deplorable estat de conservació.

El consistori demanarà ara a la propietat que enderroqui l’immoble davant el perill que presenta. Si finalment la propietat no actua, ho podria fer l’Ajuntament de forma subsidiària, tot i q dependrà del cost de l’operació.

Ara faltarà saber que passarà amb la façana de l’antic Hostal i amb la torre superior, que estan declarats d’interès local, i per tant caldria preservar-los, tot i que sembla impossible poder garantir-ne la continuïtat, ja que també estan molt malmesos pel pas del temps i dels brètols.

El restaurant i hostal va tancar ja fa uns anys, i des de llavors l’immoble ha estat tancat. Tot i això les incursions de persones alienes al recinte eren freqüents i s’hi ha generat diferents incendis tant dins com just al voltant de l’immoble.

La degradació màxima, però, ha arribat des que la carretera on es troba el Molí Vell, va passar a ser secundària per l’entrada en funcionament del nou vial de connexió amb Blanes. Això, combinat amb la crisi econòmica, va fer augmentar els robatoris a l’interior de l’immoble, on j no queda rastre de res metàl•lic ni de cablejat. A més les bretolades han esfondrat gran part dels sostres de les plantes que abans havien allotjat els clients de l’hostal o del restaurant.

Fins fa pocs mesos encara es podia trobar una oferta a internet per comprar l’immoble per poc més de 2 milions d’€.

Text: Ràdio Palafolls