Concentració davant de la comissaria de Blanes per donar suport a tres persones que van ser retingudes el passat divendres

Foto: PAHC

Foto: PAHC

Un grup d’unes 50 persones, en la seva majoria vinculades a la Plataforma d’Afectats per l’Habitatge i el Capitalisme (PAHC) de Blanes, s’han concentrat aquesta tarda davant de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra per donar suport a tres persones, una dona i dos homes membres de la PAHC, que han anat a declarar.

Els tres van ser retinguts la tarda del passat divendres al carrer Horta d’en Creus perquè presumptament van intentar ocupar un immoble. Pel que sembla, el pany d’una vivienda havia estat forçat. Aquestes persones van ser traslladats a Comissaria en dos vehicles i al cap d’uns 45 minuts van sortir de l’edifici policial amb l’advertiment que avui debien anar a declarar per un presumpte delicte d’usurpació d’immoble.

Els tres activistes s’han negat a declarar davant els Mossos d’Esquadra per un presumpte delicte d’usurpació, reclamant el seu dret a declarar davant d’un jutge.

La concentració s’ha dissolt després d’un breu parlament dels mateixos activistes, que han explicat la postura de la PAHC enfront el requeriment dels Mossos. El grup ha exhibit dues pancartes. En la de la PAHC figurava el lema «Ara, desobeïr és viure».