Blanes lliura 58 bicicletes que estaven abandonades a la Fundació Alberto Contador

Es repararan a Madrid i es donaran a col·lectius desfavorits

Un camió de la Fundació SEUR va recollir les bicicletes

Un camió de la Fundació SEUR va recollir les bicicletes

L’Ajuntament de Blanes va lliurar ahir 58 bicicletes que estaven abandonades al programa Bicis per a la vida, un acte que van encapçalar la regidora de policia local, Activitats i Via Pública, Sol Zamora, el cap de la policia local de Blanes, Joan Garcia i els col·laboradors actius amb la Fundació SEUR a Catalunya, Diego Gómez i Montse Donaire.

A finals de l’any passat l’Ajuntament de Blanes i la Fundació Alberto Contador van signar un conveni de col·laboració per formalitzar la donació de les bicicletes, que s’han destinat al programa Bicis per a la vida. En aquest programa participen la Fundació Alberto Contador, la Fundació SEUR, l’Associació de Minusvàlids de Pinto (Madrid) i la Fundació Ananta.

La Fundació SEUR va enviar un camió a Blanes ahir al migdia per fer la recollida de les bicicletes, que posteriorment es traslladaran a la seu de l’Associació de Minusvàlids de Pinto, ja que són els seus usuaris els qui s’encarreguen de fer les reparacions que calguin per posar-les a punt abans d’enviar-les. El lloc de recollida de les bicicletes va ser un magatzem on la policia local les tenia dipositades a l’espera que la Fundació Alberto Contador les vinguessin a recollir.

Moltes estan en bon estat

Sol Zamora

Diego Gómez, Montse Donaire, Sol Zamora i Joan Garcia

Les bicicletes que han estat lliurades fa temps que van ser retirades de la via pública per la policia local perquè estaven abandonades i no ha estat possible localitzar els seus propietaris. En aquest cas, a diferència de les motos o els cotxes, és molt difícil poder esbrinar qui és el propietari d’una bicicleta ja que, llevat que estigui degudament identificada –una pràctica que darrerament està començant a ser més habitual-, no hi ha cap manera de poder anar a cercar-lo.

Per aquest motiu, la llei marca que les bicicletes s’han de tractar com qualsevol altra tipus d’objectes perduts com els que també estan en dipòsit a la Policia Local i l’Ajuntament de Blanes. La custòdia en prevenció que hi hagi algú que pugui anar que vingui a reclamar un objecte perdut -o, en aquest cas, una bicicleta- s’allarga durant dos anys. Passat aquest temps reglamentari d’espera, el què es feia fins ara amb les bicicletes era destruir-les.

Es repararan i es donaran a persones desafavoriedes i amb discapacitat

Es repararan i es donaran a persones desafavoriedes i discapacitats

En aquest sentit, segons ha explicat Joan Garcia «ens semblava que era una llàstima que aquestes bicicletes que encara podien aprofitar-se perquè les utilitzés una altra persona fossin destruïdes. N’hi ha moltes que estan en perfecte estat i d’altres que, amb una posada a punt, segur que podien tornar a estar en servei».

A partir d’aquí, després de fer diverses indagacions, es van posar en contacte amb la Fundació Alberto Contador, que és qui es va comprometre i responsabilitzar de recollir les bicicletes abandonades, posar-les a punt i donar-les a llocs desafavorits, mitjançant la signatura d’un conveni que es va formalitzar l’octubre passat.