Blanes destina 25.000 euros a vuit projectes de cooperació i solidaritat

Representants de les entitats blanencas amb Josep Marigó, Susana Ramajo i la regidora Amparo Ardanuy

Representants de les entitats blanencas amb Josep Marigó, Susana Ramajo i la regidora Amparo Ardanuy

La sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal va allotjar ahir divendres el lliurament de fons econòmics als projectes de cooperació i solidaritat amb l’assitència de l’alcalde Josep Marigó i la regidora de Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo i representants de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social del municipi.

Durant els parlaments inicials, la regidora Ramajo va destacar «que hi ha persones arreu del món que estan molt pitjor que nosaltres. Sé que la quantitat que destinem és pràcticament testimonial, tot just 25.000 euros. No són grans partides com anys enrere, però almenys mantenim viu l’esperit de cooperar amb aquelles zones del planeta on ho estan passant realment malament».

La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social –constituïda per les ONGs locals de Blanes- és la que cada any proposa a l’Ajuntament quins projectes rebran l’atorgament d’ajuts. En el pressupost municipal de 2013 es va destinar una partida de 25.000 euros per finançar vuit projectes.

Imatge de l'acte

Imatge de l’acte

Un 10% de la quantitat total (2.500 euros) s’ha destinat a l’adquisició de gairebé 5.000 litres llet per a famílies necessitades de Blanes amb fills a càrrec que estan en edat escolar. Càritas Interparroquial de Blanes i el Bon Samarità són les dues entitats que s’encarreguen de gestionar-ho.

L’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís de Blanes ha rebut 3.500 euros per a l’organització de les colònies d’estiu. Els nois i noies que habitualment viuen als campaments de refugiats de Tinduf (Algèria) passen dos mesos allotjats en domicilis de famílies del municipi. L’any passat es van complir els 15 anys d’aquesta experiència a Blanes, que es coneix sota el nom de Vacances en Pau.

Una altra entitat blanenca, l’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku, ha rebut 3.500 euros per continuar un projecte de desenvolupament agrícola i ramader que s’està fent des de fa uns anys a la comunitat rural de Kuwonku, a Gàmbia.

El projecte de la Fundació Vicenç Ferrer ha comptat amb 3.900 euros per a la millora en la gestió i aprofitament dels recursos hídrics a través de la implantació de sistemes de reg eficients i sostenibles. Les àrees on es desenvolupa el projecte són Kalyandurg i Uravakonda, situades al districte d’Avantapur, Índia.

També s’han destinat 3.900 euros al projecte que gestiona SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina). Es tracta de la tercera fase de la remodelació i adequació que s’està fent a les aules de FUNDARPAL, la Fundació Arbúcies-Palacagüina. Les aules estan a Palacagüina, al nord de Nicaragua. Per la seva banda, l’Associació Iberoamericana Filipina, a través de l’Associació del Voluntariat Blanenc, ha rebut uns altres 3.900 euros pel projecte de construcció de l’Escola Rural Virgen del Vilar a Ilama, Santa Bàrbara, Honduras.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament gestiona dos activitats que s’han finançat amb l’aportació destinada a activitats solidàries. Per un costat, 2.200 euros s’han destinat a la campanya d’emergència per donar suport a les víctimes del conflicte armat de Síria. Uns altres 1.100 euros s’han destinat per col·laborar amb l’Agenda Llatinoamericana 2013. I, per últim, 500 euros corresponen a la quota que paga cada any l’Ajuntament per ser soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.