Blanes habilita cinc noves zones de càrrega i descàrrega al passeig de mar

UNa de les zones de càrrega i descarrega que demà entren en servei

UNa de les zones de càrrega i descarrega que demà entren en servei

A partir de demà dimecres, 15 de gener, l’Ajuntament de Blanes posarà en marxa cinc noves zones reservades i senyalitzades per efectuar operacions de càrrega i descàrrega a diversos trams del passeig de mar, entre la plaça de Catalunya i la zona del Port, és a dir, als passejos Cortils i Vieta, Pau Casals i Mestrança.

La mesura respon a un doble objectiu: d’una banda la inquietud de la policia local per poder solucionar la problemàtica que provoquen en el trànsit els camions i vehicles de mercaderies al fer aquestes operacions de manera arbitrària. De l’altra, donar resposta a la petició feta pels establiments del passeig, que demanaven disposar de zones de càrrega i descàrrega properes.

Durant aquest període inicial s’aniran comprovant quins són els resultats de cara a la possible introducció de modificacions en cas que sigui necessari. El fet de posar-ho en pràctica a principis d’any és perquè quan arribin les vacances de Setmana Santa –que és quan comença a haver un major volum de trànsit al centre de Blanes- ja estigui plenament consolidada la seva utilització.

Les cinc zones reservades per fer operacions de càrrega i descàrrega de mercaderies i subministrament de productes estan situades en un mateix costat del passeig de mar, al carril de circulació que va en direcció a la plaça de Catalunya venint des de l’Esplanada del Port. La seva utilització tan sols es permetrà als camions, furgonetes i vehicles mixtos amb només dos seients.

Tots ells hauran de disposar de l’autorització corresponent i estar adaptats per fer transport de mercaderies. També es permetrà als vehicles comercials i/o industrials visualment identificats que hagin de carregar o descarregar mercaderies relacionades amb la seva activitat.

Durant aquests darrers dies s’han efectuat els treballs de senyalització horitzontal i vertical. Paral·lelament, la policia local ha difós un full informatiu als veïns i als responsables d’establiments de la zona perquè comuniquessin la nova mesura als respectius proveïdors i clients que estan en disposició de poder utilitzar-les.

Les noves zones de càrrega i descàrra només funcionaran els dies laborables, de dilluns a divendres, de 8 a 11 del matí, i tan sols durant un espai de 15 minuts. Els vehicles que les utilitzin hauran de lluir en lloc visible un indicador horari en el qual es reflecteixi l’hora en que s’han començat a ocupar sense carregar o descarregar.

La finalitat d’aquests indicadors horaris és la d’alleugerir l’ocupació temporal de les zones de càrrega i descàrrega per vehicles comercials i autoritats, així com per fer més compatible la seva equitativa distribució entre tost els usuaris. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Blanes s’ha remarcat que en cap cas es tracta d’espais d’estacionament reservat per aquest tipus de vehicles.