Comencen les proves de la classe Europe de l’International Grand Prix Vila de Blanes

Foto: Mireia Perelló / CV Blanes

Foto: Mireia Perelló / CV Blanes

La manca de vent que hi ha hagut aquest matí al camp de regates establert pel Club de Vela Blanes ha endarrerit quatre hores l’inici de la regata. A les 13:00 h, s’ha hissat “Delta” en el pal de senyals, amb un llevant que ha anat pujant de 6 a 12 nusos i que ha permès dur a terme dues de les tres proves previstes a cadascuna de les classes.

En la classe Europe, el regatista francès, Sylvain Notonier, encapçala la classificació amb els mateixos punts que l’eivissenc,Veith Nicklas. Els segueixen Alejandro Pareja, del RCN Torrevieja empatat també a punts amb el regatista del Club Vela Blanes, Aleix Subirà, que es mantenen lluitant per les places de podi per a la Copa d’Espanya.

Foto: Mireia Perelló / CV Blanes

Foto: Mireia Perelló / CV Blanes

En el marc de l’International Grand Prix Vila de Blanes es competeix per la Copa d’Espanya de la classe individual Europe. Aquesta és una classe juvenil, qualificada com a classe estratègica per la federació espanyola de vela, de cara a la preparació de regatistes d’alt nivell de vela individual, i que compta amb actives flotes, sobretot en el mediterrani espanyol, amb regatistes de totes les edats i condicions. La totalitat de la flota espanyola d’Europe, participarà a la Copa d’Espanya, que es reuneix de nou al camp de regates del Club de Vela Blanes, després de tres anys des de la darrera celebració en aquesta badia.

Pel que fa als 420, Willi Pi Suñer, amb Alex Charles del C.N. El Balís, mantenen el lideratge seguits de les poloneses, Ewa Romaniuk i Katarryna Goralska. Finalment en 29er, Nil Mas i Jordi Llena del Club Nàutic Garraf consoliden el primer lloc de la classificació.

L’International Gran Prix Vila de Blanes és una de les regates més importants de les que organitza el Club de Vela Blanes, amb un notable ressò internacional. L’edició 2014, aplega 150 regatistes de 10 nacionalitats i un centenar d’embarcacions en les tres categories que competeixen. La competició s’allargà fins el proper diumenge 5 de gener.