22 dotacions de cossos d’emergències intervenen en l’extinció d’un incendi a una nau entre Blanes i Tordera

Incendi-1Un total de 22 dotacions corresponents a diversos cossos d’emergències locals i de la Generalitat han intervingut en l’extinció d’un incendi que ha tingut lloc avui al migdia en una nau en desús situada entre Blanes i Tordera.

Més concretament, han intervingut 6 camions, 1 escala i 5 vehicles de comandaments dels Bombers de la Generalitat, 3 dotacions amb 6 agents de la Policia Local i el cap de Protecció Civil de Blanes, 3 dotacions dels Mossos d’Esquadra, 2 dotacions de la Policia Local de Tordera i 1 ambulància del SEM.

incendi_2L’incendi ha tingut lloc a una nau inactiva i sense maquinària de l’empresa de Blanes Intorfrisa, situada al terme municipal de Tordera –a tocar de la GI-600, la carretera de Blanes a Tordera-, i no ha provocat cap víctima personal. Pel que fa als danys materials que ha provocat el sinistre, una superfície d’uns 800 m2 d’una nau d’uns 7.700 m2 ha quedat completament col·lapsada, amb el sostre i les bigues derruïdes.

Un cotxe patrulla de la unitat de trànsit de la Policia Local de Blanes ha alertat a la Prefectura d’aquest cos de seguretat quan eren les 12’50 h del migdia i ha avisat que s’estava produint l’incendi, fet que ha provocat que es posés en marxa el protocol d’emergències. L’incendi ha entrat en fase de control quan eren les 13’58 h, moment en què ha entrat en fase d’extinció. Si bé el foc s’ha produït al terme municipal de Tordera, als afores de Blanes, l’espès i intens fum negre que ha provocat era perfectament visible des del centre del municipi gironí, cosa que ha aixecat l’alerta de nombroses persones.

incendi_3Val a dir que, en un primer moment, els agents de la Policia Local de Tordera han intervingut en l’atenció de l’emergència, però han hagut de marxar requerits per atendre un altre incendi. Aquest altre foc s’ha iniciat gairebé de manera simultània en un antic escorxador -igualment en desús i que va ser desmantellat fa molts anys- que hi ha al costat de la Nacional 2. Aquest altre incendi també estava localitzat al terme municipal de Tordera.

Durant les tasques d’extinció, els Bombers de la Generalitat han anat reposant d’aigua els seus camions amb l’hidrant de la Ciutat Esportiva Blanes, situada molt a prop del lloc de l’incendi. Pel que fa a les causes del sindistre, tots els indicis apunten a què ha estat provocat, si bé aquest extrem quedarà desterminat per la investigació que han iniciat els Mossos d’Esquadra.

Fotos: Ajuntament de Blanes