Demà comença l’International Grand Prix Vila de Blanes

El Club de Vela Blanes deixa enrere un any en el qual els seus regatistes han aconseguit grans fites esportives. Destaca, entre d’altres, Albert Codinachs que va aconseguir el campionat d’Europa Juvenil en classe Europa a Aarhus, Dinamarca.

En l’International Grand Prix Vila de Blanes, però, els regatistes del Club de Vela competeixen a casa en la primera gran cita del calendari esportiu de l’any, l’International Grand Prix Vila de Blanes, que es disputarà del 2 al 5 de gener a la badia de Blanes.

La rivalitat és màxima tan en categoria juvenil com sènior. En la primera, s’hi trobaran l’actual campió d’Europa masculí, Albert Codinachs (del Club de Vela Blanes) amb la campiona femenina, la danesa Anne-Line Lyngso. En la segona, el nivell també és molt alt ja que es donen cita el sots campió del món absolut, el danès Tobias Hemdorff i alguns altres regatistes que estan en el grup dels 10 millors del món com el francès Sylvain Notonier i el valencià David Kearley.

Amb les inscripcions tancades, hi ha apuntats regatistes catalans, valencians i balears, així com també de Bèlgica, França, Regne Unit, Dinamarca, Suècia, Alemanya i Polònia. Per categories, un total de 25 tripulacions competiran en 420 i 77 embarcacions en Europa, la qual cosa representa un total de 127 esportistes que buscaran el triomf en la primera gran cita de l’any.

La competició es realitzarà en format de flota i constarà de 10 proves de les quals se n’hauran de completar almenys dues per a què sigui vàlida.

L’International Grand Prix Vila de Blanes està organitzada pel Club de Vela Blanes i la Federació Catalana de Vela.