CiU de Blanes demana que les obres del Club Vela respectin la configuració urbanística que sempre ha tingut el Passeig de la Maestrança

Foto: Google Earth

El Passeig de la Maestrança, abans de començar les obres / Foto: Google Earth

Ja fa més de dos mesos que s’han iniciat les obres de reforma del Club Vela Blanes. Aquesta obra s’està portant a terme amb llicència d’obres atorgada per l’Ajuntament de Blanes. Des de CiU Blanes denunciem que aquesta llicència s’ha atorgat sense que s’hagi definit com s’urbanitzarà el dret de superfície que té l’Ajuntament de Blanes sobre la coberta dels edificis del Club de Vela, és a dir, com quedarà el Passeig de la Mestrança després de les obres.

Denunciem la improvització i la falta previsió de l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes, governat pel PSC.

La falta de projecte d’urbanització del Passeig de la Mestrança ens porta a fer a l’equip de govern, les següents preguntes: Quin pressupost destinarà el Club Vela a l’obra d’urbanització del Passeig? Com l’han calculat si no hi ha projecte? Com l’urbanitzaran?

L’única cosa que sabem és que les màquines excavadores ja s’han endut per davant els bancs de pedra, el roserar, el parc infantil, alguns pins històrics i la jardineria de l’entorn

Des de CiU Blanes volem deixar constància que la nostra voluntat és que el Passeig de la Mestrança mantingui l’esperit de l’obra original de l’arquitecte de jardins Guillermo Narbehaus. Narbehaus és l’autor del projecte d’enjardinament del Passeig de la Mestrança de Blanes, des del Centre Catòlic fins a la font de la Mare de Déu del Carme.

Segons Narbehaus «el jardí hauria de produir una sensació de pau i repòs, intimitat i benestar».

Aquest projecte té un sentit i una armonia que no volem que destrueixi l’obra del Club de Vela. Per això demanem expressament que es reposi íntegrament el Passeig en la seva originalitat, i que no es facin invents de duro, com els que hem vist dibuixats en alguns anomenats «pre-projectes».

Foto: Google Earth

El Passeig de la Maestrança, abans de començar les obres / Foto: Google Earth

El nostre Passeig de la Mestrança ha de seguir sent l’anunci de que a Blanes tenim un gran Jardí Botànic, per molts de nosaltres el millor del món, i el millor cartell publicitari per aquest Jardí és conservar els jardins del Passeig de Mar.

Per això exigim a l’equip de govern que respecti els projectes que donen identitat al nostre poble. Exigim la urbanització del Passeig de la Maestrança seguint el projecte original de l’arquitecte de jardins Guilllermo Narbehaus. Salven el Passeig, encara hi som a temps!.

Joaquim Torrecillas Carreras, en nom de CiU Blanes