Demà es farà a Blanes una concentració per les retallades en l’educació i la sanitat

mani_educacio-1

Manifestació a Blanes el passat 9 de juny contra la LOMCE

Demà 24 d’octubre a Blanes a partir de les 17 hores i amb motiu de la vaga general convocada pels professionals de l’educació, la plataforma «La Selva es Mou» juntament amb altres entitats, muntarà una taula informativa davant de l’Ajuntament per tal d’informar a les famílies sobre la situació que esta patint la comunitat educativa i com afectarà el futur de l’educació publica.

A les 19 hores es farà una concentració a Sa Palomera amb el lema «Pintem Sa Palomera de groc» per marxar a continuació cap a l’Ajuntament. Davant de l’edifici, a les 19:30 hores, coincidiran amb membres d’altres entitats de Blanes, que es manifestaran per la defensa de drets socials bàsics com la sanitat i l’habitatge digne.

Manifestació celebrada a Blanes el passat 9 de juny

Amb aquest es vol conscienciar a les famílies i expressar el malestar que hi ha a la població davant els problemes socials aprofitant que s’ha convocat Ple a l’Ajuntament a les  20 hores del mateix dia.

L’aturada general de demà en l’àmbit de l’educació es preveu que generi molta mobilització i seguiment a la Selva i l’Alt Masresme. La convocatòria és a tot l’Estat, per exigir la retirada de la LOMCE aprovada pel govern espanyol.

En el cas de Catalunya, la vaga també és per defensar la immersió lingüística i la llengua catalana, així com per reclamar l’aturada de l’aplicació de la LEC, la llei d’educació catalana, i retirada del decret de provisió i plantilles.

El sindicat USTEC-STEs diu que ha arribat el moment de plantar-se, perquè les vagues dels darrers cinc anys no han tingut la repercussió esperada, i cada cop la situació va empitjorant. Diuen que no és vàlid l’argument de la manca de diners per l’educació, i ha comparen les xifres de les retallades amb les xifres dels diners públics per al rescat a la banca.