Escoltes suïssos a Blanes

escolta_suissa

Durant la Setmana Santa de l’any 2012, el grup de Pioners i Caravel•les de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes va realitzar un intercanvi amb el cau de Steffisburg (Suïssa).

Durant 10 dies, joves de 14 a 17 anys van conviure al poble de Suïssa i van poder descobrir la seva cultura i geografia. Fruït d’aquesta trobada, entre l’1 i el 10 d’octubre van viure al cau de Blanes els membres de Steffisburg Pfadi. Un grup de 8 nois i noies i 4 caps van conèixer la ciutat, van fer una ruta fins a Tossa, així com també visites a Barcelona i Girona.

Una de les màximes de la llei escolta diu: «Som fidels al nostre país i ens sentim ciutadans del món». L’escoltisme és un moviment mundial i des del cau de Blanes es potencia la dimensió internacional amb activitats com l’intercanvi realitzat amb els escoltes suïssos. Per això, s’han realitzat dinàmiques per explicar la realitat catalana i, alhora, els joves del cau de Blanes participant, també han pogut veure altres maneres de viure i entendre l’escoltisme.

Celebració d’El Pas a Tordera

Una de les activitats on van participar els membres de Steffisburg Pfadi va ser la Celebració d’El Pas; va ser el dissabte 5 d’octubre, al Parc Prudenci Bertrana de Tordera. El Pas és l’inici del cau i també el canvi de branques dels diferents nens i nenes que, en assolir una determinada edat, canvien a un grup més gran. La trobada va aplegar als 160 infants que formen part del Cau de Blanes i els 30 caps voluntaris que fan possible que tots ells gaudeixin de l’educació en el lleure, aprenent a conviure amb respecte a les altres persones i a la natura.