Blanes i Lloret de Mar s’uneixen per oferir una programació teatral conjunta


Els teatres municipals de Blanes i Lloret de Mar han unit esforços per primera vegada per oferir una trentena d’espectacles aquesta temporada. La presentació i firma del conveni s’ha fet aquest matí en un restaurant i ha comptat amb l’assistència dels alcaldes d’ambdues poblacions, Josep Marigó i Romà Codina, a més del regidor lloretenc de Cultura, Arseni Frigola, i la regidora blanenca Lara Torres.

D'esquerra a dreta Arseni Frigola, Romà Codina, Josep Marigó i Lara Torres / Foto: JFG

D’esquerra a dreta Arseni Frigola, Romà Codina, Josep Marigó i Lara Torres / Foto: JFG

Entre el mes d’octubre i desembre el Teatre de la Costa Brava Sud portarà als dos municipis una programació àmplia i variada, des de Solfatara a Blanes fins El Rei Borni a Lloret, tot passant per obres com 9 maletes amb Mercè Sampietro o Estúpids amb Ferran Rañé.

L’aposta dels dos teatres ha estat unir-se aquesta temporada per tal de fer front a la conjuntura econòmica i visualitzar el potencial que té l’escena teatral al sud de la Costa Brava.

Teatre de la Costa Brava Sud comença a caminar el 29 de setembre amb l’espectacle infantil Hansel i Gretel a Blanes. Mentre que el primer espectacle per adults es farà a Lloret el divendres 4 d’octubre. Actuaran la companyia Planeta Impro amb l’espectacle Impro-Show. Tota la programació es pot consultar al web www.teatredelacostabravasud.cat i al web www.teatredelloret.cat.

Primera programació de Teatre Costa Brava Sud

L’Espectacle Impro Show de la companya Planeta Impro obrirà el proper 4 d’octubre la primera programació conjunta que ofereixen els teatres de Lloret de Mar i Blanes. 11 títols professionals i 29 títols en total configuren la primera programació conjunta que, d’octubre a desembre, oferiran els dos municipis.

Els alcaldes de Lloret i Blanes, durant la firma del conveni / Foto: JFG

Els alcaldes de Lloret i Blanes, durant la firma del conveni / Foto: JFG

Si Impro-Show es farà a la sala de Lloret, els següents dos espectacles tindran lloc a Blanes. Són El Sexe dels Àngels el 18 d’octubre i 9 Maletes amb Mercè Sampietro el dia 26.

Un altre dels muntatges destacats és Stockmann, una adaptació lliure d’”Un enemic del poble” d’Henrik Ibsen, que ha fet la productora i companyia teatral ‘Les Antonietes’. Es podrà veure el 8 de novembre a Lloret.

El 17 de novembre la sala de Blanes portarà a escena Solfatara, un espectacle que ha estat àmpliament premiat: 1rPremi del Jurat i Premi del Públic al BE Festival de Birmingham (2012) i Premi a la millor direcció i al millor actor a l’Skena Up Festival de Kosovo (2012). Un espectacle inspirat en els llibres Fragmentos de un discurso amoroso de Roland Barthes i Anatomía del miedo de José Antonio de Marina.

El director Marc Chornet presentarà el 22 de novembre a Lloret Flors Carnívores d’Anna Maria Ricart, i l’actor Ferran Rañé portarà a escena el 29 de novembre Estúpids, un espectacle inspirat en “les lleis fonamentals de l’estupidesa humana” de Carlo Maria Cipolla.

En el desè aniversari de la mort de l’escriptor Roberto Bolaño, Blanes li està retent homenatge durant tot el 2013 amb un ventall d’activitats diverses, entre elles, portar a dalt de l’escenari l’espectacle El Policía de las Ratas, basat en el conte de l’escriptor xilè. Serà el diumenge 1 de desembre.

La programació per adults es tancarà a Lloret de Mar amb El Rei Borni el 13 de desembre i un Concert de Nadal el dia 27 a càrrec de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.

Teatre a l’abast de tothom

La cultura no és un luxe i així ho vol deixar clar la programació que presenta el Teatre de la Costa Brava Sud, que aposta per fer arribar al públic propostes teatrals de gran qualitat, a preus assequibles. És per això que el preu de les entrades en els dos teatres s’han abaratit respecte l’any passat un 10%.

Entrades a 3 euros pels aturats
Entre els propòsits de la programació de les dues sales hi ha el d’afavorir els col•lectius més desafavorits, per això, les persones en situació d’atur dels dos municipis, tindran accés a tota la programació pel preu de 3 euros.

A la recerca de nous públics
El Teatre de la Costa Brava Sud es proposa també connectar amb un ventall de públic ampli i divers i buscar nous públics. Amb aquesta finalitat s’ha establert que tots els alumnes de cursos de teatre o dansa puguin accedir a tots els espectacles a un preu únic per obra de 5 euros.

Acord amb les Biblioteques
Per contribuir a acostar encara més el teatre als ciutadans, s’ha arribat a un acord amb les biblioteques de Blanes i Lloret de Mar perquè tots els usuaris amb carnet de biblioteca tinguin un descompte del 10% en el preu de les entrades.