Convocada una manifestació a Blanes el pròxim 6 d’octubre contra les retallades a l’Hospital Comarcal

Cartell de la manifestació

Cartell de la manifestació

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Comarcal de Blanes i ABS de Lloret i Tossa de Mar convoca a la ciutadania a una manifestació que es fará el proper 6 d’octubre entre l’Hospital Comercal de Blanes i el centre de la vila a partir de les 11 hores.

El motiu de la manifestació és donar a conèixer les retallades que ens estan aplicant a la nostre localitat així com les repercussions que aquestes afecten als usuaris de la sanitat pública.

Ens agradaria que entre tots féssim alçar la veu i us adheriu a aquesta manifestació que tindrà lloc a les 11 del mati a l’Hospital Comarcal de Blanes.

Les retallades que nosaltres denunciem son les següents:

·         Desaparició del servei de Ginecòloga i Obstetrícia en el 2011, s’ha de tenir en compte que no hi ha cap ginecòleg en el servei d’urgències i això comporta un risc molt important.

·         Reducció del personal de Consultes Externes, actualment tenim un Auxiliar d’infermeria per cada dues consultes i en algunes consultes deixaran de tenir-ne.

·         Eliminació de 10 habitacions, (16 llits) de Medicina Interna per utilitzar-los com a Unitat de Mitja Estada Polivalent (UMEP).

Per tant, de 36 llits que tenia l’hospital per ingressar pacients de Medicina Interna, ara quedaran reduïts a  20 llits. Per aquest motiu creiem que tindrem les urgències col·lapsades a causa de la manca de llits a planta i tindran que passar l’ ingrés hospitalari en una camilla d’urgències amb la manca de comoditat i d’intimitat que això comporta, sense parlar de l’augment de la càrrega assistencial que aquest fet comporta als treballadors del servei d’urgències, ja que es doblaran els boxs i en l’espai que fins ara hi havia un malalt ara hi hauran dos

·         Eliminació de 4 habitacions dobles de la tercera planta per reconvertir-les en habitacions individuals destinades només per mútues i privats.

·         Desaparició del servei de Cirurgia de l’Hospital Comarcal de Blanes traslladant-lo al Hospital Sant Jaume de Calella. Això comporta que totes les intervencions de Cirurgia es realitzaran a la localitat de Calella amb la següent conseqüència:

ü  A nivell d’urgència  a partir de les 20h NO HI HAURÀ Cirurgià a l’hospital i totes les emergències de cirurgia tindran que ser derivades, si és possible, a un altre hospital ja que a  Blanes ningú podrà assistir-lo

·         Reducció de unitats i efectius d’ambulàncies afegit a la Reordenació Territorial Assistencial, (RAT), provocarà més demanda de trasllats interhospitalaris amb ambulàncies programades per anar a Calella i de Calella a Blanes, per tant, més demora en els trasllats

·         Dificultat de desplaçament amb transport públic entre els dos hospitals ja que no existeix cap línea regular d’autobús que enllaci aquests dos centres i sense oblidar l’increment econòmic per cada usuari que això comporta.

·         Venta de una trentena de intervencions de pròtesis a la Clínica Girona amb el que els pacients tindran que desplaçar-se a Girona per la seva intervenció quirúrgica i posterior recuperació amb la despesa econòmica que això comporta pels familiars i acompanyats a causa del desplaçament. Els pacients beneficiaris d’aquestes pròtesis se’ls coacciona dient-los que si no s’operen a Girona no es podran operar fins el 2015.

Es curiós que es realitzi aquesta venta de serveis quan s’ha traslladat tot el servei de traumatologia del Maresme nord cap a l’hospital de Blanes

·         Desaparició del servei de Rehabilitació de l’Hospital de Blanes per traslladar-lo a uns barracons ubicats a Fenals. Amb aquesta nova reestructuració del servei s’ha reduït el personal d’atenció ambulatòria amb el conseqüent augment de llista d’espera i sense oblidar la dificultat de mobilitat ja que els autobusos no tenen parada davant del centre.

·         Reducció de la tarifa del CatSalut en un 4,6%, per tant, la Generalitat aporta menys diners per fer operacions i augmenten considerablement les llistes d’espera, ja que la CSM no ha volgut buscar altres mesures que les de reduir salari als treballadors i serveis als pacients.

·         La NO cobertura de places per jubilacions i excedències, per tant, menys personal i més carrega de treball per personal restant.

·         Tancament del CAP de Fenals. Els usuaris destinats a quest CAP s’han de desplaçar al del Rieral, a l’altre punta del poble.

·         Tancament dels CAPS de Lloret i Tossa a les nits. La desaparició d’aquest servei a les nits comporta que els usuaris s’hagin de desplaçar a Blanes per qualsevol problema mèdic. Cal tenir present que les farmàcies de guàrdia necessiten una recepta medica per dispensar mediació a partir de les 20h, a Lloret de Mar i Tossa de Mar no hi ha cap farmàcia de guàrdia per aquest fet.

·         Eliminació el servei de mediació per immigrants. En el 2011 es va eliminar el servei de mediació que assessorava als immigrants amb dificultat idiomàtica i a dia d’avui, no hi ha cap persona de referència que faciliti la seva atenció mèdica.

·         Pagament de 5€ per nit per la utilització de la butaca pels pacients i acompanyants. Mentre que en les habitacions de mútues i privats els acompanyats disposen d’un sofà llit gratuït.