Els actes intitucionals de l’11 de Setembre a Blanes es faran al matí

Ofrena

Ofrena floral davant del momument a Lluís Companys

L’Ajuntament de Blanes ha programat diverses activitats que es faran entre avui i demà 11 de setembre per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Enguany s’han concentrat els actes de caràcter més institucional durant el matí de la Diada, per no coincidir amb la celebració de la Via Catalana cap a la Independència.

Demà l’alcalde Josep Marigó, acompanyat de representants dels grups polítics municipals, encapçalarà a les 11 hores l’ofrena floral que es farà davant el monument a Lluís Companys, situat a tocar de la plaça Catalunya. Tot seguit, a les 11:30 hores s’hissarà la bandera catalana perquè onegi al balcó de l’Ajuntament. Aquest acte també l’encapçalarà l’alcalde de Blanes, així com regidors i regidores del consistori i representants de les forces de seguretat del municipi –policia local i Mossos d’Esquadra- en formació.

L’acte es completa amb el desplegament de dues senyeres de grans dimensions que baixen des del terrat de dalt de l’edifici de l’Ajuntament fins al terra, tot plegat acompanyat per la interpretació del cant dels segadors, l’himne nacional de Catalunya.

Els actes organitzats per l’Ajuntament en motiu de la Diada continuaran celebrant-se a la tarda, a la plaça 11 de Setembre -al barri de Mas Enlaire-, per donar més relleu a aquest indret relacionat amb la celebració d’aquesta festa. A partir de les 4 de la tarda hi haurà diversos inflables per a la canalla, mentre que a 2/4 de 8 del vespre hi haurà una audició de sardanes a càrrec de la Cobla El Salt de la Nina, formada expressament per a la ocasió.

Fira de Sabors Catalans

fira_sabors1L’Ajuntament de Blanes i l’Associació Cultural Sabors de Catalunya organitzen diverses activitats amb l’objectiu que generin dinamisme econòmic i que atreguin més visitants al municipi, per aprofitar aquests darrers dies d’estiu. En aquest sentit, se celebra la segona edició de la Fira de Sabors Catalans a Blanes, que té per objectiu fomentar i promocionar els productes tradicionals i artesanals elaborats al país.

La fira, que tornarà a estar situada al passeig Cortils i Vieta, es podrà visitar dimarts des de les 11 del matí fins a les 10 de la nit i durant tota la jornada de dimecres; des de les 10 del matí i fins les 9 de la nit.

La Fira Sabors Catalans de Blanes constarà de 20 parades amb productes alimentaris i artesans de la terra que estaran ambientades amb simbologia pròpia de la celebració de la Diada.

Coincidint amb la celebració de la fira, també s’han programat tres activitats més: dimarts a la tarda hi haurà l’actuació de La Clown Band, una banda itinerant que dinamitzarà la Fira de Sabors Catalans, mentre que a les vuit del vespre, al banc dels músics situat al passeig Cortils i Vieta, hi haurà una cantada d’havaneres amb el grup La vella Lola. En aquest mateix emplaçament serà on l’endemà dimecres, al punt de les 12 del migdia, es farà un espectacle i tallers per a la mainada a càrrec del grup JAC, Joves Artistes Colomencs.